Sabtu lepas family Lyn ada buat majlis tahlil after Zohor. The majlis will be out later sbb mood tak berapa nak baik lately ni plus dgn flu & fever. Huhuhu. So as usual, gotong royong kita dah mulakan dari jumaat malam lagi. Mane yg perlu kita siapkan awal2 lagi. Bab masak memasak kita buat pepagi sabtu.
Setiap tiba jer majlis kenduri, mmg kita tak panggil orang lain masak. Semuanya my mum & kakak2 Lyn yg settled kan. Sbb adik beradik dah 9 org, campur plak dgn ipar duai mmg dah ramai. Campur lagi dgn anak2 buah Lyn, mmg kita satu family jer yg buat kerja. Senang kan… tak perlu susahkan orang lain. Dorang dtg makan jer dah cukup. hehhee
Lauk2 pun ala2 kampung jer, takde yg special pun.
Kari ayam. Lauk ni yg habis dulu. Kita letak mmg penuh, tapi ni yg habis awal. heheheIkan goreng & ikan kering Sayur campurUlam-ulaman. Kerabu pucuk paku sponsored by Kak NgahTembikai, agar2. Kuih muih, sambal tumis petai & byk lagi terlupa lah nak snapped. Ater bagi my nephew amik, mmg payah. Pics lain byk diamik nyer..
Saja nak pagi korang terliur pagi2 ni. hehehe. Korang dah breakfast ker belum?? Klu belum mmg sengaja nak bagi korang telan air liur. Hahahaa
Jangan marah.. jangan marah…
Nanti kena jual. Ahakssssssss :D
6 comments:
arhhh..tidakkkk terus terliur and terlapar..adoiii...jap lagi lisa nak pi cucuk kat klinik....
eh lauk gini la yg best
jarang nk jmp kt umah kenduri2
ni
sedappp
Suria,
hahhaa..
cian lisa.. telan air liur je lah erk..
syanasaid,
lauk yg cmni lah yg buat org selera nak makan.. betul tak??
bestnya.. suap ulam2 tersusun elij her.. kerabu pun ada..!
Sw33tdarling,
hehehe...
semua ada.. boleh jamu u nnti.. :)
Post a Comment