Perfect Date

Hi LoVers,

Good morning everyone. Got back to work today after weekend. So harap2 hari ni bersemangat lah bekerja. Kena buang perasaan mim alif lam sim tuh walaupun monday blues gang. Supposed entry ni dah lama dah published, tapi tak perasan pulak. Pic jer letak, tapi takde pun caption or karangan yg di tulis. So menaip lah kita.

My day out with my nieces. As usual dgn budak2 ni lah. Lagipun time ni sibuk duk nak tukar duit tuk our vacation. Hari tu pergi money changer kt MV tu, takde stock pulak. Tukar jer duit untuk holiday dgn my BFF. Yg kali ni keluar pun dah call dah money changer kt MV tu siap2, still takde stock. Frust betul. So dah lah minggu tu jer yg free, nak tak nak kena cari solution lain. Nasib baik tak jauh beza. So kita tukar kat Sunway Pyramid. So let’s.. senang lagi pun dkt dgn rumah. Pergi pagi jugak lah like around 11.30am. Parking pun senang. Terus dpt. Tau2lah Sunway Pyramid tuh, klu lmbt mmg round lah duk carik parking.

IMG-20150207-WA0001 It’s me with my new baby. My 1st time carry it. Betul2 tak tau budak2 ni captured this kind of shoot. Lepas tu duk WA kt family group. Terus jadi bahan. Tapi takde apa yg pelik pun dlm pic ni. Saja lah dorang tuh.

Sampai sana terus survey money changer. So satu tempat ni dah ok, terus lah kita tukar ramai2. So settle semua, senang cerita, pikir nak holiday jer lah nnti. So lepas tu kita round2 mall tu sampai sakit kaki di buatnya. Mmg lama dah tak pergi Sunway Pyramid ni. Tapi time tu kat nak dkt CNY, mmg ramai lah org. Masuk mana2 shop pun penuh dgn org dia jer. Sampai kan masuk H&M, dah pilih2 nak beli, tapi tgk queue pjg sgt, terus Lyn letak balik baju. Tak lalu lah nak tunggu.

So kita pi shopping tempat lain.

IMG-20150207-WA0002 Biasalah dgn budak2 ni klu keluar. Photo obsession sungguh. Pantang ada chance jer sure bergambar. Kat escalator pun boleh :)

Having our lunch at Chicken Rice Shop. Budak2 ni kelaparan nasi. So Lyn layan jer lah. Ikut kan diri sendiri, makan roti pun ok sbb bukan lapar sgt. Lepas makan, sambung shopping. But at last kitorang cam fed up kot, sbb semua tempat ramai org. Last2 terus balik jer. Senang.

But.. but…

Kitorang tak jadi balik pun. Boleh plak steering tu menghala ke Setia City Mall. Pelik kan. Hahaha. Actually kena racun dgn budak2 ni jugak. Biasalah, auntie korang ni mmg jarang duk hampakan perasaan anak2 buah. Jadinya, layan jer lah.

Budak2 tu nak pi H&M. Lyn pun sama. Nak pi rembat baju2 yg ada kat outlet Sunway tuh. Nasib baik apa yg Lyn nak tu ada. Terus rembat2 & byr, dan tak queue pjg pun. Suka2. Settled semua, kitorang pi lepak kat Starbucks plak. My niece belanja. Teringin katanya.

IMG-20150207-WA0004 Sambil menikmati minum petang, sambil menikmati hiburan dr SCM sempena CNY. Ada tarian naga. Betul2 dia buat kat dpn fountain tuh. So layan jer lah. Before 7pm kita balik dah. Belikan makanan tuk org2 kat rumah, terus chaw balik.

Malam tu mmg kepenatan sungguh. Konon nak tidur awal, tapi tak jugak. Pukul 1am gak baru tidur. Kata malam minggu, takkan tidur awal kot. Tak gerek lah. Hahahaha

Sekian :)


4 comments:

idzwa kamaruddin said...

vahvahvah..seronok nyer..

Mummydearie said...

Sunway Pyramid tu akak tak biasa sangat sebab bukan kawasan Parlimen akak, kan. Kalau masuk dalam tu, boleh sesat timur barat juga *_*

Sejak dua menjak ni Lyn, akak ni kalau nak pi jenjalan kat shopping mall memang tetiba je tak reti memandu ke sana. Ngengada nak suruh HD tolong drivekan, pastu nyesal sebab tak leh shopping pun dengan HD nih *_*

Lyn Yusoff said...

idzwa,
seronok menghabiskan duit.. hehehe

Lyn Yusoff said...

MD,
untung lah ade org yg tlg drive kan.. tiba lah masa mengada kan..
lepas tu kena tahan lah kan ater dgn lelaki ni mmg payah skit nak shopping... shopping sendiri gak yg heaven.. heheheh