Tocang Lekat

Dulu masa kekecik, klu Lyn & lil sis nak pg sekolah sure my mum tocang kan rambut. Is either tocang lekat or tocang dua. Rambut kitorang mmg panjang. So ikat tocang lebih kemas wlupun seksa nk membuatnya. Cian my mum...

Till now, only my lil sis jer yg pandai buat tocang2 ni compared to Lyn. Kakak2 sume reti. Klu Lyn jgn haraplah. Satu benda aku tak tau. wakakaka.

Tu aktiviti ari sabtu. Memasing takde keje. My lil sis siap buat tocang kakak2nya, niece2 nya satu2. pas next, next... gigih pmpuan tu membuat tocang.. Hehehe. Upahnya puding jagung.. hahaha

Tapi klu bubuh minyak, hair spray bagai, sure lagi cantik & kemas je. So takde lah rambut serabai sana sini.

3 pics je yg Lyn sempat captured. Yang lain tak sempat, battery udah kong. Sbb saya mau packed sume barang sbb nak berjalan jauh.

Battery kena full charged Lappie sume aku nak hangkut Even kemana pun, blog aku kena sentiasa ber'update'. Tak naklah bersawang kan..
Maybank2u nak kena checked. Harapaannnnnnnnnn aku nak checked sume. Walayeeeeeiiiiii..

I need to enjoy my holiday marrrrr. Nak release tension gitu...
lalalalalaaaaaaaaaa

13 comments:

cik syahira said...

assalamualaikum kak lyn.

bunyi mcm nak berjalan jauh je.
next week kita dating jom kat pak li.
hehe..

*ayu the sun* said...

happy holiday dear!!!
and congrats menang contest!!!
*hugs*

Legasi Piston Pecah said...

tanye jgn mare ek...
npe tocang ek???nk nmpk lg kemas rambot...?

Lyn Yusoff said...

Syahira,

wassalam dear..
takdelah jauh pun.. dkt2 jer..
hehehe
ok gak.. lama tak g pakli..
ape2 nnti kak lyn roger erk..


Ayu,
thx alots ayu..
*hugs*

Lyn Yusoff said...

Legasi,
tocang sbb nak nmpk kemas
so tak lah serabai sgt rambut tuh..
hehehe

Umi Rose said...

tocang lekat tak reti buat...cuba nak try kat rambut Mia tapi terjerit2 dia menahan sakit..uminya pun naik menjerit bila tak jadi...nak bg senang...tocang jer biasa...huhu

Lyn Yusoff said...

hehhe..
tocang lekat mmg sakit lah rose.
klu cam Mia tu tak yah lah.. cian die menahan sakit. I sndiri pun terjerit2.. ni kan lagi bdk2..

blogresipi.com said...

teringat zaman kecik-kecik dulu tocang macam ni. :D

Lyn Yusoff said...

betul tu blogresipi..
skrg ni dah malas kan..

Madam Casper said...

ooo namanya tocang lekat yer...kat kampung akak dulu panggil
'dendan" kalau yg dari atas tu kita panggil "dendan lipan". Yes akak pun macam lyn jugak nan adonya reti buat...hehehehehehe

Lyn Yusoff said...

hi kak,
dendan lipan?? kelakarnyer name.. hahaha
kitorang panggil tocang lekat jer.
mmg tak reti kak. lyn blajar tak pernah2 pass.. failed memanjang.. hehehe

Hunnyawny said...

boleh tak tunjukkan kat saya cara buad tocang lekat/lipan , boleh tak ? please nak sangat tahu mcmne

Lyn Yusoff said...

Hunnyawny,
boleh2..
nti akak amik video akak post kat sini.. :)