Family Dinner

Hi LoVers,

After family gathering in PD early November, kita organize another family dinner. Yg ni Abg Long Lyn yg plan. He’s requested all family members will be in the family dinner without failed. Plan nya kat PD hari tuh, so since Lyn yg bujang, Lyn jugak lah yg kita make sure semua org ada time tuh.

Whatsapp lah kat group adik beradik & anak2 buah. Bkn senang kan nak berkumpul semua ada. Tapi Lyn guna nama Abg Long Lyn lah kan. Ckp ‘Along nak semua attend family dinner, wajib’. So bila dah nampak perkataan wajib tuh faham2 jer lah kan. Hehehe. Sbb kita nak buat booking. Klu skit2 takpe. Ni puluhan org tau.

Hari Rabu dah confirm sapa yg dtg. Majoriti mmg semua ada except my nieces kat Uni. Adik beradik tu tak dpt balik. And also my BIL, ada hal yg tak dpt dielakkan.

22nd Nov 2014 is our family dinner at D’Kayangan Steamboat & Grilled in Seksyen 13 Shah Alam. Even dinner pun, by 6.30pm kita dah ada kat sana. Kita lah antara family yg terawal ada kat sana. Total up semua ada dlm 50 org termasuk kanak2. Ramai kan. Hahahaa. Dlm 6 meja jugak untuk kami yg bekeluarga besar ni.

Bila dtg awal senang skit nak ambil mknn. Taklah berebut. Ater buffet kan. Masing2 lah ulang alik ambil mknn. Mmg tak reti duduk diam. Duduk diam time makan jer.

20141122_192104
20141122_192111 Ni antara kawasan kedai mknn yg kami conquer. Dlm tu mmg penuh family kitorang jer. Maklumlah dah 6 mejakan. Mau tak meriah. Family kitorang jer yg paling havoc dlm tuh.

IMG-20141122-WA0019 Segala jenis seafood & segala jenis fish ball semua ada kat sini. Dorang ulang alik makan seafood jer Lyn tgk. Takpe, selagi boleh makan, kita makan sampai pengsan.

IMG-20141122-WA0021Sayur2an. Kat sini Lyn balun mkn cendawan tak sudah2. Lyn ulang alik kat sini jer. Seafood Lyn kureng skit. Me more to vegetarian skrg ni.

IMG-20141122-WA0032 Segala jenis mee ada kat sini. Kuah pulak kuah tomyam. Amik mee hoon campur plak dgn cendawan, sotong skit, sayur2, dah jadi mee hoon tom yam. Bertambah2 Lyn mkn. Orang dah habis mkn, Lyn tak sudah lagi. Bkn apa, org lain sibuk makan, Lyn sibuk mengacau orang. Org lain dah siap, awak baru terhegeh2 nak makan. Dasar!! Hehehe

IMG_1782Meriah kan?? Seriously mmg tak ambil pic sgt. Ni pun cilok anak2 buah Lyn punya pic. Yg ada kat Lyn pun skit jer. Steamboat & grilled sekali ada.

IMG_1744 Meja VIP. Hahaha. Abg Lyn, SIL & anak bongsu dia. Anak sulong dgn mak & pak mertua. Anak kedua kat meja abg Lyn belakang tuh. Maam besar kena duduk meja VIP. Lyn of coz lah kat situ jugak. Meja lain taknak terima. Hahaha. Owh buah hati saya pun ada gak. Tapi tak boleh tunjuk. Simpan dulu. Hahaha

IMG_1737 Meja kedua. My uncle pun ikut sekali. My mum’s bro. Wajib kena bawak sekali. Klu tak, duduk rumah jer. Itu pun kena paksa. Meja ni mmg kerjanya makan non-stop. Maklumlah ramai anak2 buah ku yg bujang & semua kuat makan. Dorang punya meja yg paling havoc.

IMG_1738 Meja ke 3. Kakak2, anak2 buah, cucu2 Lyn pun kat sini jugak. My sis yg tudung merah sebelah anaknya yg berbaju biru tu lah anak2 perempuan dia takde. Sedih jugak rupanya. Nasib baik anak2 lelaki & menantu perempuan sorang nya ada.

IMG_1739Meja ke 4. Meja abg Lyn & kakak dgn anak2 mereka. Abg Lyn tu pun susah skit nak jumpa. Geram jer kekadang. Kerja dia tu yg membatas kan kitorang nak jumpa selalu. Nasib baik benda2 penting dia ingat.

IMG_1740 Meja ke 5. Meja kakak & adik Lyn. Meja kedua yg paling havoc ulang alik membakar tak sudah2. Bakal pengantin pun ada sekali. Thn dpn dah nak kawin dah.

IMG_1745My beloved bro & SIL. The dinner treat on him. Yes, on him :) Thx Along for the lovely treat. Moga murah rezeki hendaknya. Owh ada satu meja lagi, meja besan dia. Tak amik pic. Malu.

IMG_1780Group cucus2 ku. Mak su dia terselit kat tengah tuh. Puteri sibuk makan. Budak tu klu bab steamboat mmg no satu. Budak2 ni ke hulu ke hilir main2 kat situ, Puteri tak join pun. Dia sibuk makan. Bdn pun dah gemuk skrg ni. hehehe

By 9pm kita dah gerak dah. Sekali keluar berduyun2 ko. hahaha. Byg kan lah 50 org. Semua org duk perhati kan.  Ada org tu siap tanya lagi, ni satu family ker?? Yup satu family. Ramainya!!! kata org tuh. Hehehe. Dah boleh pergi rombongan dah. Bak kata dorang lah, ROMBONGAN HAJJAH AINAN KE SHAH ALAM. Ermm dah mcm tajuk cerita yg ke Kelana Jaya tuh. Tau kan??

IMG-20141122-WA0005
IMG-20141122-WA0007 Our group photo in front of shop. Eventhough the pic is a little bit blurry but I love this. I really love the way we were get together. Mmg seronoknya Ya Allah. Mmg everyone enjoyed themselves. Happy sgt & we had fun together. Syukur sgt2.

Bkn senang kan nak berkumpul ramai2 mcm ni. Klu takde apa2 event mmg payah lah. Alhamdulillah kami masih dpt berkumpul beramai2 lagi. Klu ada my nieces yg dua org & BIL  tu lagi lah best.

Dan lagi lagi lagi best klu Arwah Abah ada, Arwah BIL Abg Ngah & Arwah Abg Bad, dan kedua anak buah Lyn yg telah pergi menemui Ilahi, Arwah Along & Arwah Linda aka adik. Al-Fatihah untuk mereka.


6 comments:

idzwa kamaruddin said...

meriah nyer ;)

Mummydearie said...

Dalam pada bergembira, ingat lagi pada mereka yang telah tiada. Sedih pulak bila baca ingatan Lyn pada mereka tu :(

Amboi, bakal menantu Hajjah Ainan turut serta ke? Amboi tiga kali ^_^

Akak tak pernah sampai tempat ni. Nampak macam best je. Tapi kalau pergi ramai-ramai banyak family apa yang tak bestkan. Tak best tukang pengendali majlis je. Pening nak menyusun!

Amanda Suria said...

Dah Lama x buat family gathering macam ni...mesti gempak kan...

Lyn Yusoff said...

idzwa,
mmg meriah sgt2...

Lyn Yusoff said...

MD,
kak, sure ingat sgt kat dorang yg takde tu, tiap kali mesti terasa kak..

ada kak. tu pun kena paksa sbb pemalu sgt.. hahaha

best jugak klu gather ramai2 mcm ni.. mmg best sgt2. Tapi lyn lah yg pening nak make sure sume ada..

Lyn Yusoff said...

Suria,
mmg gempak long..
seronoknya Allah saja yg tau.. best sgt!!