I’m Back

Hi LoVers,

Good morning everyone!!!

I’m back after short vacation. Ada hal yg perlu diselesaikan sehari dua ni. Tapi tu lah bkn boleh bergerak sgt since raining quite heavily. Alhamdulillah tempat yg Lyn pergi tu tak naik air. Risau jugak sebenarnya.

Simpati bila baca post2 di IG, FB & kat mana2 lah tentang banjir ni. Semoga mereka di beri kekuatan menghadapi ujian dari Allah S.W.T. Kita hanya dpt membantu sekadar yg termampu sahaja.

PrayforpantaitimurDan semalam baca news tentang pesawat Air Asia QZ8501 yg hilang contact dari Surabaya ke Singapore. Sekali lagi Malaysia di duga lagi. Sedih kan. Allahu Akbar. Berat sungguh ujian mu Ya Allah. Semoga kita sama2 muhasabah diri & tidak sesekali melupa kan Nya, Allah Pencipta sekian alam. Apa2 pun kembali lah kepada Nya. Berdoa, usaha & seterusnya bertawakkal.

So hari ni entry lite2 jer. Tak berkesempatan nak menulis panjang. Esok kita sambung entry yg lain pulak yer.

#PrayforPantaiTimur #PrayforMalaysia #PrayforQZ8501

[Picture credited to Google image]

4 comments:

Nur Inani said...

sama sama kita doakan banjir akan surut :)

Mummydearie said...

Walaupun banjir dah surut tapi kesannya tu alahai, kesian melihatnya. Sayu hati bila melihat ada yang kehilangan nyawa dan harta benda. Bukan senang nak mengumpul harta. Dalam sekelip mata aje boleh hilang begitu sahaja kalau itu kehendak-Nya!

Lyn Yusoff said...

Nur Inani..
Semoga mereka tabah..

Lyn Yusoff said...

MD,
mmg sedih tgk mereka2 yg hilang rumah, apa lagi org tersayang.. semoga Allah berikan mereka kekuatan..
amin