Lauk2 ni semua mmg my mum yang masak sendiri. Mmg tak guna catering2 bagai. Anak beranak saja yg masak. Klu korang nak tau, my mum mmg sistematik orangnyer. Klu nak masak2 gini, cili mmg dah potong & goreng awal2. So by the time hari kenduri just lebur jer. Sbb cili dah siap goreng. Masa memasak pun jadik kurang.
Pagi2 tu dorang beli barang basah, ayam & sayur2. So kita siapkan pagi tu jugak. Mcm ayam mmg beli dah siap2 potong. Balik rumah just basuh & bersihkan. Senang.
Meh kita tgk lauk, bagi korang terliur2 plak lepas ni. Hahahaha
Ayam masak berlada & sayur goreng.
Masak lemak kobis dgn tempe, ulam2, sambal belacan & ikan goreng.
Roti jala & serawa durian. Ni tempah je. Tak sempat nak buat.
Tembikai & agar2 koko. Agar2 koko ni my auntie yg bagi. I mmg suka agar2 ni. Lagi2 makan time sejuk.
Kuih apam ni my sis yg buat. Dessert, jelly kelapa & bubur sum-sum ni my sis yang tempah. Makan time sejuk mmg sedap ok. Dah sedap bangat. Bila kena kat tekak, nikmat sungguh.
Alamakkkk!! time buat entry ni mmg tertelan air liur dibuatnyer. Ater tak makan lagi kan. Lepas ni wajib makan. hehehe
*Entry ni buat malam, belum dinner lgi. So kena dinner now. Bye!!*
2 comments:
aduhaiii agak2 koko...time posa memang terliur jek tengok...ehehe
Bitt,
mmg sedap kan..
klu makan time sejuk lagi sodapppppp!!!
Post a Comment