Budak Comot :)

IMG02187-20120117-1929Tgk perangai budak kecik ni. Siap buat memek muka lagi bila kita nak amik pic dia.

Alalalalala ciannyer dia kena chicken pox. Dah 3 hari dah dia kena habis kat satu badan. Tapi tak penuh lagi pun. Ade tempat yg belum naik lagi. Tu pun pegi klinik doc suh makan ubat mau lah terbantut dia nak kuar kan. Tapi mlm kedua dah bagi minum air kelapa terus byk dia keluar.

Chicken pox ni klu tak kasi kuar semua, nnti2 kena balik. Baik habis kan. Sbb tu kena minum air kelapa. Petua org dulu2 lah yer…

IMG02188-20120117-1930Tengok lah tu muka dia. Siap terangkat2 kening lagi. Dia mmg pandai angkat kening sebelah mcm Ziana Zain. Comellllll… :D

Mane dia belajar, Lyn tak tau. hehehe

Sian tgk dia kena chicken pox ni. Sentiasa tak berbaju. Panas katanya. Lepas tu asyik lah gatal semacam. Nak garu pun kena betul2, takut nnti kena bintik2 merah tuh. Parah plak. Siang malam sapu daun semambu campur bedak sejuk. Bagi badan tu sejuk skit.

Makan pun berpantang. Tak boleh nak belasah mcm selalu.

Kat rumah my bro tu, semua anak2 nyer kena chicken pox except mama & papa nye. Abgnyer yg bongsu, baru jer kena hari selasa. Yg lain2 dah kena 3 4 hari yg lepas.

Senyap sunyi rumah Lyn takde budak2 tu dtg. Masing2 kena quarantine, tak boleh kuar rumah. hehehe. Puteri sorang je yg terlepas. Katanyer rindu kat neneknya. Dtg lah jap, pastu kena masuk rumah semula. Klu tak dibagi nnti menangis lak.

Ermmm lama tak cium anak2 buah aku ni. Rindu nak gomol2 adik. Yg lelaki dah lama tak bergurau senda. Lomah den takde gang sakat kat rumah. hehehe

Cepat baik yer anak2 buah ku. Nanti kita lepak kat Ice Room okey :)

4 comments:

SURIA AMANDA said...

wahhh...angkat kening dah macam ziana zain la plak..

Lyn Yusoff said...

Suria,
haah along..
mane ntah dia blajar..

Cindyrina (The Princess) said...

kesian nye dia... but dia nampak happy je walau pun tgh sakit... hebat tul! sempat lagi ber posing depan camera tuh!

Lyn Yusoff said...

Cindyrina,
biasalah tgh ade mood tuh..
klu idak.. jgn harap nak bergambar :)