Di Malam Rabu

Korang percaya tak yg Lyn dah lama tak pergi pasar malam. Sila lah percaya yer. Takde sebab pun sebenarnyer. Mmg malas nak pergi pun. Selalu balik kerja ari rabu mmg passed by jer pasar malam tuh.

Sbb pasar tu laluan utama nak balik rumah my mum. So lalu jer menonong balik rumah. Even nak beli ape2 pun, sanggup suh sape2 kt rumah tlg belikan.

Nak makan makanan lain selain ape yg di masak mmg tunggu time pasar malam. Alaaa bukan ada jual makanan sgt kat pasar tuh. Sayur2an & ikan2 byk lah. Yg jual makanan boleh kira berapa.

Selain beli buah2an yg my sis beli, kekadang teringin gak nak makan nasi lemak yg sedap kat pasar tuh.

IMG02177-20120104-1933 Mmg sedap nasi lemak akak tu jual. Puas hati lah klu makan. Tapi portion dia sgt byk. Beli sebungkus tu blh share dua org. Klu sorang mmg tak habis melainkan org tu kuat makan. Harga pun reasonable. Ada nasi lemak ayam, paru & kerang.

Lyn kononnyer nak makan sorang, tapi baru 5 suap dah kenyang. Last2 share dgn my mum. Uiishhh mmg tak boleh makan byk2. Perut cepat sengkak.

IMG02178-20120104-1944Lagi satu makanan yg paling sedap kat pasar tu yong tau foo. Paling sedappppp. Tak pernah try kat tempat lain, sbb every week leh beli. Tapi takde lah sampai addicted sgt yer. Bila teringin mmg akan beli.

Air rebusan2 tu mmg kena & cukup bahan. Kuah yong tau foo tu yg paling sedap. Pekat & likat. Tak lah cair mcm air paip. hehehe

Sampai kan penjual ni dah kenal dah my niece & nephew ater regular customer kan.

Makan makanan ni skit2 perut pun dah terasa kenyang.

Sbb tu malam rabu jer my mum masak simple2. Sbb kekadang ade yg nak beli itu ini kat pasar, so lauk kt rumah tak disentuh. Normally, kitorang bagitau lah so senang my mum tak payah nak masak beriya sgt. Bg rest kt my mum :)


8 comments:

SURIA AMANDA said...

aduhaiiii...x leh tahan tgok yong tau foo..my favvy to lyn..

Bitt (double IS) said...

yumehh..kita pon sama...kalau malam tu ada pasar malam konpem tak masak malam..akekeke

atty's said...

selalu kalau g pasar malam mmg harus beli yong tau fu

sW33tdARLiNG said...

i loikeeeeee yong tau fu

Lyn Yusoff said...

Suria,
klu kena dgn kuahnyer mmg sedappppp

Lyn Yusoff said...

Bitt,
give me 5!!!

Lyn Yusoff said...

Atty,
klu sedap mmg leh repeat byk kali kan kak :)

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
klu kuah dia sedap.. kena dgn citarasa kita.. mmg jadi suka...