Pantang…. Tapi…..

IMG02197-20120121-2247Kenal tak ni aper?? Ni rojak yer anak2..

Rojak ni mmg Lyn mmg pantang dari dulu lagi. Pantang sebab ada kuah kacang. Tapi bila tgk org makan, selamba je belasah. Dapat dua tiga sudu pun jadiklah.

Ni bukan pantang sbb tak boleh makan. Ni pantang nampak. Hahaha

Kacang tanah mmg Lyn tak makan, sbb takut muka naik jerawat. Dulu klu makan kacang tanah tak kira lah masak kuah kacang or ape saja yg sewaktu dgn nyer mmg akan tumbuh lah jerawat manis tuh. Sbb tu serik nak makan kacang tanah.

Lagi pun atas nasihat tuan facial ku, mmg dia tak bagi Lyn makan kacang tanah sbb dia kata muka Lyn mmg sensitive dgn kacang tanah.

Tapi sesekali makan ape salahnyer kan. Time raya mmg tak boleh nak elak. Dpt makan skit pun dah kira baik. So nampak rojak ni, dpt skit pun jadi lah. Buat hilang kempunan. Takkan nak tgk org makan jer kan. Nnti meleleh pulak air liur den. hahaha

Jadik, kita belasah jer.. hehehe

Korang ade pantang makan kacang2 ker, kot2 lah sama dgn Lyn. Takut tumbuh jerawat kan.

6 comments:

Cindyrina (The Princess) said...

i pun suka kacang tanah gak...apatah lagi kuah kacang...sedap gilerrrr..tapi kan kalau makan je sakit perut tu yang benci tuh tak larat gi toilet pas tu..so tak leh la makan lagi :(

sW33tdARLiNG said...

i pun tak suka makan kacang tanah.. tp kalau ada dalam kuah rojak yg hitam atau yg buah tu mmg i makan..

kalau ada letak dalam ABC, i skip

Lyn Yusoff said...

Cindyrina,
ingat i sorang je yg pantang..
u pun sama..
sbb tu tak makan..
senang :)

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
i just leh trima kuah kacang jer..

klu letak kt ABC ke atau waffle ker ape ke.. mmg tak makan..

Dee said...

sedapnya rojak..yg dee lak pantang nmpk kacang tanah..hahaha..kacang2 yg lain tu pun sama..pantang nampak..ngap..xde lak muka naik jerawat..naik pun masa nak period je..hehehe..

Lyn Yusoff said...

Dee,
takpe, kak dee tak sensitive gitu..
makan pun takde pape..
hehehe