Feeling2 Arab

Girls love make-up rite?? Well maybe not sometime, but all the time.

Ke ada yg tak suka… Sure something wrong somewhere. Hehehe

Anyway, you have to know that I like cosmetic and make-up. Make-up can make people look more nicer and nicer :)

Btw, I just want to focus about the compact powder. Tetiba feeling2 wanita Arab coz bedak kat bawak ni di panggil bedak Arab :)

P1110010 I’m using this bedak Arab only a few month ago. So far not bad lah. Saja nak tukar brand. Before this I'm using MAC powder. Harga pun lebih kurang jer. Tapi Lyn rasa lebih serasi dgn MAC sbb dah bertahun2 lamanya pakai MAC.

Antara kebaikkannya..
  • Bedak ini 3 dalam 1: mouisturizer, foundation & alas bedak...sangat jimat!!
  • Mengikut aliran darah pemakai. Tak kira kulit gelap, cerah, putih dan sebagainya,
  • Sesiapa sahaja sesuai pakai.
  • Kemas dan sekata membuatkan anda indah.
  • Tidak akan menghitamkan atau menggelapkan kulit anda.
  • Mengecutkan jerawat.
  • Apabila berpeluh anda akan nampak lebih cantik.
  • Tahan Selama lebih 8 jam.
  • Tidak melekat pada tudung, kain, tisu dan sebagainya kerana ia terus meresap ke kulit.
  • Suci dan Halal, boleh dibawa solat.
  • Sesuai untuk semua aktiviti. Santai2, nak pakai cepat tapi hasil mantap.
Klu tgk dia punya kebaikan mmg ianya sgt bagus pun. So tak salah lah Lyn cuba.

Sekarang ni masih pakai lagi. Dah lebih 2 bulan still ada lagi tak habis2. Jimat jugak lah. Tak payah nak beli compat powder tiap2 bulan. Hehehe

Klu serasi bolehlah Lyn terus kan. If not akan kembali ke MAC semula lah nampaknya. Hehehe


4 comments:

Mooniqueen said...

Dear, tunjuk la muke before n after pakai bedak Arab ni?

Amanda Suria said...

ramai jugak approach along guna bedak arab ni...hehehe...Lyn tunjuk la hasilnya...

Lyn Yusoff said...

MQ,
haah lupa nak tepek..
nnti lyn tunjuk yer

Lyn Yusoff said...

Suria,
nnti lyn publish ok