Jerebu Di Mana-mana

Hi LoVers,

Good morning & happy Monday everyone!!!!

Since jerebu everywhere ni, Lyn makin kurang sihat pulak. Dah dua hari sakit kepala & flu. Dah lah ada asthma. Tau2 jer lah kan org lu ada asthma ni. Mmg dua hari ni tak kemana2. Cuma petang smlm jer kena keluar nak beli brg. Tu pun terpaksa. Klu tak, mmg takkan keluar. 

Even hujan lebat smlm, Lyn tgk takde perubahan pun. Makin teruk pulak jerebunya. Makin sesak dada lah nampaknya. Huhuhuhu. Lyn mmg pantang asap2 jerebu ni. Mula lah nnti ada yg tak kena. Bdn pun lemah semacam jer. Sbb tu duduk rumah & kurang kan aktiviti luar sbb tau keadaan diri sendiri ni bila jerebu mcm gini.

Skrg ni cuma pergi kerja balik kerja jer. Aktiviti lain kena kurang kan dulu. So korang jaga kesihatan & jgn lupa minum byk2 plain water.

Bye!!!

4 comments:

Amanda Suria said...

jerebu ni bahaya untuk orang yang semput kan Lyn

Lyn Yusoff said...

Suria,
tu la along.. kita ni kena byk beringat bila jerebu

Mummydearie said...

Hari ni nampak macam okey aje. Harapnya janganlah jerebu datang balik. Letihlah. Tak tahan hidu bau asap. Sesak nafas. Bab aktiviti luar tu, memang kena kurangkan. Tapi setakat shopping tu, tak dapat pi kedai, kita beronline shopping ajelah kalau gian sangat tengah-tengah jerebu ni ^_^

Lyn Yusoff said...

MD,
hari ni nampak ok.. dan biarlah elok jer lepas ni..
Lyn pun jrg keluar except pergi kerja jer skrg ni..
shopping pun skrg, online shopping jer senang...