JB Trip : Last Day

Last day in JB. Pagi tu kitorang check out awal dalam pukul 10am. Sbb byk sgt tempat nak singgah nnti. Nasib baik lah semua bangun pagi & bersiap on time. Klu tak, terlajak lagi lah nampaknya. So my friend settled kat check out semua. Kitorang settle kan brg2 yg nak di bawak masuk dlm kereta.

Bergambar dulu kat depana hotel. Semua my friend yg booked & settled kan. 2 rooms for RM360 without breakfast. Cuma hotel ni jauh skit dari JB town. But should be ok. 

So settled semua kita pi brunch sekali. Location nya di Restoran ZZ Sup Tulang. Location nearby Hospital Sultanah Aminah klu tak silap Lyn lah. Sbb awak tak drive kan, so tak amik port sgt. Kt belakang rasa nak membuta jer. Tapi tak sedap lah pulak kan. Hehehhe




Ni lah tempat nya. Environment kampung2 gitu. Boleh pilih nak dulu bersila or duduk di kerusi. Masa kitorang sampai org penuh. Tapi rezeki jugak lah nasib baik ada tempat kosong. Service cam lemb skit. Panggil tiga empat kali mau nak mai dtg. Fed-up gak. Nasib baik tak blah. Jaga hati2 kawan gak Lyn ni. 

Btw, kat sini famous sup tulang, mee rebus & sup ayam. So Lyn dah tak tau nak makan apa. Sup tulang mmg tak makan ler. So terpaksa lah amik sup ayam & nasi putih. Kawan Lyn yg dua org order mee rebus sup tulang.

Ni lah order Lyn. Nasi putih & sup ayam. Ermmm sup ayam tu di goreng & dimasak sup. Actually Lyn tak boleh telan pun. Lyn ingat sup ayam mcm kat sini. Bkn rupanya. Klu ada sup perut ke sedap jugak. Tapi ilek pocik. So makan jer apa yg ada. Rezeki kan. Tgk org lain tu tak makan. Ko dah ada mknn pun merungut yer Lyn. Huuhuhuhuh.

Lepas brunch, kitorang ke Plaza Angsana. Kawan Lyn cari buah tgn untuk family. Lyn tak beli apa pun sbb mcm takda apa yg menarik. 

Then hantar pak kawan Lyn si Ayu ni ke rumah makcik dia. Dia kena stay sampai Isnin sbb dia ada kerja kat JB. So kitorang hantar dia & terus berdesup balik. Nak singgah rumah makcik dia pun tak dan sbb dah pukul 2.30pm. Masing2 mengejar masa. Next day nak kerja woiiii. Tak boleh nak sambung cuti. 

So tinggallah kitorang bertiga balik ke Shah Alam / Klang. Lyn mmg tak drive. Pening kepala. So membongkang kat belakang. Tapi takde lah tidur lama mana pun. Makin pening kepala plak nnti. Dlm perjalanan hujan lebat, so kena lah slow2 nampak. Tak lama jugak. Lepas tu kasi besit lah. hehehhee.

Berhenti 3 kali jer. Sekali kat shell beli snack. Then berhenti kat R&R Pagoh nak beli buah2an. Dan sekali kat Seremban untuk Solat Jama'. Alhamdulillah, kitorang sampai tepat2 azan Isya' kat Masjid Shah Alam. Hantar my friend Erin kat sana. Hubby dia tunggu situ. Sbb lepas tu dorang ada agenda lain. So Ainil yg hantar Lyn balik rumah. Alhamdulillah selamat sampai semua. 

Balik tu kemas2 brg, basuh baju & terus tidur. Mmg tak boleh nak extend lagi. Sbb penat sgt kan. Off hp & tidur dgn aman malam tuh. Nasib baik next day tu senang nak bangun. Maklum lah Monday blues kan. Korang faham2 jer lah yer. hehehhee.

Alhamdulillah, tamat dah our vacation 3 days 2 night. We had alots of fun. Should repeat again after this. Destination lepas ni oversea pulak. Next year, In Sha Allah.


4 comments:

idzwa kamaruddin said...

best nyer jalan sana sini dgn geng ;)

Mummydearie said...

Salam Lyn!

Lama akak tak singgah sini. Sibuk tersampuk sawan pengantin. Hehehe!

Oh, ke JB awak rupanya! Bestlahkan sesekali bercanda dengan kawan-kawan. Ada satulah hotel baru kat JB tu, lupa pulak akak apa namanya. Macam grand aje kalau tengok. Akak ni pun dah lama 'dok obersi' tak ingat nak balik kampung halaman. Tahun ni nampaknya semua plan pun tak menjadi!

Lyn Yusoff said...

Idzwa,
sesekali dear.. kena ikut slot & time dorang..

Lyn Yusoff said...

MD,
Wassalam kak.. welcome back & thx for dropping by..

fahammm... makcik pengantin yg over ni. Eh Lyn pun sama kak. takde bezanya..

Alaa trip last month kak. Lama dah tuh. Sesekali bercanda & cuci mata dgn gang2.