The Hair Makeover

P1040815Actually, this project last 2 weeks ago. Baru hari ni Lyn show off. Hehehe. Bukan ape, kan rambut raya. Patutnyer tunjuk time raya lah kan. Kalau tunjuk awal2, nnti tak surprise gitu. Hehehe. I’m a little bit confused. Sbb ape tau, when I was posted my previous entry regarding my hair ni kan, ade yg kata wat rebonding, ada yg kata wat relaxer, ada yang kata wat perm. Jadi mak confused nyah!!! hehehe.

Finally, myself settled with relaxing & rebonding. My hair style kata klu buat relaxing saje takut tak tahan lama. So we decided gabungkan 2 benda tuh. Same price cam dulu. No additional charge. Baik kan hair stylist mak… Suka2..Hehehe

P10408161st process, washing & treatment….P1040822Rebonding time. Tu dia my hair stylist, Shirley. So klu pergi Michael & Guys kat JJ Bukit Tinggi mmg Lyn cari dia. Coz Lyn dah buat appointment at least 3 days, so my slot at 1pm. Dah lambat tuh. Patutnyer kul 11am.P1040829 Tak tau ape kebenda ni. Lepas je bubuh rebonding cream tu dia letak plak benda ni. Sejuk jer. Terasa cam aircond plak.P1040848 Next process, relaxing & steamingP1040853 After washing my hair, process ironing plak. Time ni Lyn dah tersengguk2 dah menahan ngantuk. Ditambah plak dgn penat sbb duduk lama sgt. Serious sengal2 pinggang ku ini. P1040869Last process… lepas basuh rambut.. blow semua dan hasilnyer….. korang boleh carik sendiri kat my previous entry. Lyn dah show off dah ari tuh. Cuma tak bagitau jer. Hahahahhaa

Bila wat relaxing & rebonding ni, rambut kita akan nampak more natural. Nampak seperti rambut kita yg asli. So taklah kejang cam kita wat rebonding tuh.P1040851Ini dia 2 org peneman Lyn semasa wat rambut. My lovely niece, Kakak & Baby. Beria budak berdua ni nak ikut. Boring duk rumah katanya. Padahal melepak kat situ lagi penat, bukan buat ape pun. Tu pun jap2 hilang, pergi tgk Marhaban @ Astro. Jap2 kang, main game. Dorang lah jugak yg jadi photographer yg tak bertauliah. hehehe.

Last Sunday, budak2 berdua ni pun buat rebonding. Orang rambut baru, dorang pun nak berambut baru gak kan. Will show u later huh… Takpelah.. mak pak korang sponsor.. Mak duit sendiri uolsssss.. Hehehe

Nasib baik dpt RM30 voucher JJ. Tu pun tak guna lagi. Nanti2 ler. Bukan ada expired date pun. Hehehhe

9 comments:

AYW said...

yeahh akhirnya rambut raya dah siappppp.....

AYW said...

yeahh akhirnya rambut raya dah siappppp.....

♥Hernee Nazir♥ said...

wahhh raye rmbut baru tu..hehehe

Lizzie Yasmin said...

wow, rmbut raya... i tgu rmbut new year jer lar...

Dee said...

rambut pun raya eh..bestlah kan..mesti vogue..

ElyaElmo said...

best nye buat rambut rayaa sis.....hu3

black_mel said...

mana pic rambut dh siap?kakak tu comel..hehe...

Lyn Yusoff said...

Rynna,
Yeayyyyy...rambut raya... hehehe

Hernee,
yup.. rambut baru tuh...
suka2 ni... hehehe

Lizzie,
rambut new year pun.. rambut baru gak.. hehehee

Lyn Yusoff said...

kak dee,
semestinya vogue kak dipagi raya gitu.. hehehe

Elya,
tetiap thn mesti buat rambut baru..
nnti kembang bermangkuk2 plak.. hahahhaa

Black_mel,
ada pic kt my previous entry tuh..
check lah.. hehe

kakak tu comel cam auntie dia gak..
ahakkkssss :P