Kari Kepala Ikan

Kat rumah ni klu masak kari, mmg kurengggggggggg skit. Selalunyer yg gemar sgt BIL & my niece. BIL Lyn tu mmg lah dia org Kedah, mmg suka makan kuah kari cam gini. My niece mmg ikut Arwah papa nya yg suka gak makan kari. Org Kedah gak.

Org Kedah mmg suka makan kuah kari erk.

Ada org Kedah kat sini?? Mmg korang boleh gang lah dgn BIL & my niece. Hehehe…

IMG02232-20120411-2121The above was my dinner a few nights ago. Kari kepala ikan yummmyyy!!!! It’s look tempting rite?? Baru ade chance nak tulis hari ni. Keterlupaan sungguh. Ikan merah ke ikan jenahak dlm tuh. Lyn pun kurang tau. Yg Lyn tau makan jer. hehehe. Ada tomato tu yg best.

Mum lupa nak letak bendi. So agak kurang di situ. Walau apa pun ttp awesome.

IMG02233-20120411-2122 Normally, it’s my portion. Sikit jer kan. Knowing me yg tak berapa suka makan kari kan, gitu lah rupanyer. Mkn sekali boleh lah, tapi mmg takkan repeat dua tiga kali. Cepat muak. Ater ada santan kan. I kurengggg skit makan lemak2 ni. Takut gemuk uolssss. Hahahaha

Kat rumah ni pun jarang sgt masak kari, sebulan sekali rasanyer. Klu masak twice a month tu normally tuk my BIL. Just buat portion skit jer tuk dia. Kitorang sure makan lauk lain.

Makan benda berlemak ni sekali skala takpe, jgn selalu sgt. Kang berlemak badan. Klu dah byk, mau disedut payah plak nnti :)

6 comments:

azzey said...

SEDAPNYERRRRRRRRRRRRRRRRR KARI KEPALA IKAN....LAPORRRRRRRRRRRRRRRR!!!

SURIA AMANDA said...

kari kepala ikan la best lyn..along suka aje..

Yatie said...

akak suka kari...kalau ada kuah kari...kuah mesti banjir..

Lyn Yusoff said...

Azzey,
mmg sedappppppppppp...

Lyn Yusoff said...

Suria,
kureng lah along...
cepat muak

Lyn Yusoff said...

Yatie,
yeker kak... sama cam my BIL & niece..
suka kuah banjir gitu

Post a Comment