Kemanakah Mereka Ini??

Last nite I was listening old song at youtube. Meaning mendengar lagu lama2 oleh artist Malaysia kita lah kan. From this song to another song. Serious mmg syok layan lagu2 lama ni. Lepas tu timbul plak idea nak buat entry ni :)

Kemana lah pergi nya artist yg cukup berbakat ni erk??

Suara mereka sedap ok.. bukan tak power langsung.

Lagu pun mendayu2 penuh makna. Bukan lagu dorang tak top pun?? even sampai skrg pun still dimainkan di radio.

Tapi di mana silap nya??

Meh kita tgk satu2 artist yg lama ni.. kemanalah mereka yer *thinking*

image Sape yg tak kenal Azian Mazwan Sapuan. I love her song so much especially Cinta Embunan Pagi & Rumah Kecil Tiang Seribu. Sampai skrg ni Lyn still ingat lagu2 dia ni. Tapi manalah dia yer.

image Ni Wan Hardiah klu korang tak kenal. Mmg dia tak glamour sgt pun, Tapi lagu dia Seindah Janji & Tertutup Buatmu glamour jugak tau. Klu tak percaya korang dgr lah kat Youtube. Pasti korang pernah dgr. Tak lama dalam industri hiburan, dah menghilang.

image Yg ni klu korang tak kenal mmg nak kena lempang dgn aku. Muahaha. Ni Nadia yg suara ala2 serak basak gitu. Lagu dia Salam Utk Kekasih sgt top yer. Sampai skrg pun. Lyn klu pgi karaoke sure nyanyi lagu dia ni. Famous dgn satu lagu dah hilang sudah.

image Ni klu korang tak kenal penyanyi Azie ni mau kena cepuk. Lagu dia sgt famous yer sampai skrg. Lyn hafal okey lagu dia. Antara lagu yg famous Pelamin Angan Ku Musnah & Kau Tetap Di Dalam Anganku. Rasanyer lagu ni je lah yg best. Pastu hilang gak cam chipsmore. hehehe

image Owh… Lagu Berbalam Cintaku mmg top dulu nyanyian Rozita Izlyn ni. Suara dia pun mantap. Tapi lepas satu lagu menghilang gak.

image Hah.. Haida yg popular dgn lagu Hajat ni pun menghilang selepas satu lagu. Lagu Hajat yg tinggi cam nak keluar anak tekak ni mmg sgt famous, klu tak silap selalu jer kuar kat radio. Tapi mana erk dia ni…

Btw, Lyn membesar dgn lagu mereka2 ni. So tak hairan lah Lyn boleh dikatakan hafal jugak lah lirik2 lagu mereka ni. Bila dgr2 balik lagu dorang ni, suara dorang ade commercial value yer. Tak lah teruk sgt pun. In fact lagi bagus dari penyanyi2 skrg.

Yg lagi pelik, artist2 yg seangkatan dgn mereka ni elok jer famous nyer sampai skrg. Nak kata suara tak sedap , sedap. Nak kata tak cantik, cantik. In package gitu. Tapi…. ntahla.

Fenomena artist tumbuh mcm cendawan dan lepas tu menghilang adalah perkara biasa. Tapi peliklah dorang ni tak betul2 tunjukkan bakat mereka sampai skrg.

Mungkin nak jadi orang biasa balik kot. Tak nak glamour2 lagi agaknya. Hehehe. Tapi lagu dorang ttp mantap sih.

[Pic, credited to Google image]

5 comments:

SURIA AMANDA said...

ye..sgt setuju..along pun membesar ngan lagu2 mereka...kemana arah diorang..x dapat la nak fikir..maybe menruskan kehidupan..

Lyn Yusoff said...

suria,
meneruskan kehidupan spt biasa tanpa glamour kot..

Mohd Rezuen said...

thanks sgt2 sbb bagi info lagu lama2 ni...hee

Lyn Yusoff said...

Mohd Rezuen,
heheh..
seronok dgr lagu2 lama ni..
layannnnnnn :)

Jebat said...

Saya pun membesar dengan lagu2 mereka, kemana mereka pergi, kalau ada facebook atau medium yang lain tentang mereka, boleh lah saya tahu perkembagan legenda2 hatiku ini, TQ Terima Kasih Allah