Awesome Lunch

Bila ari ahad jer mmg ari Lyn kena tinggal kat rumah. Semua org duk pergi sana sini, tapi Lyn lebih suka rest at home, watching Astro, kemas rumah & etc. Tapi bkn lah tiap2 minggu kena tinggal pun. Sesekali jer. hehehe

Al-kisahnya, Ahad lepas my mum & sisters melawat besannya kat hospital sungai buloh. Tapi sebelum pergi tu mmg mum dah siap masak2 tuk lunch. Sbb dia tau, anak bujang dia tinggal sorang2 kat rumah. Kang mane plak nak carik makan. Hehehe. Knowing me senang jer, Giant kan dekat, boleh jer lunch. Tapi lunch dah siap, syukur Alhamdulillah :)

IMG02412-20120610-1448Seperiuk besar kerang rebus yg my mum masak. Act, Lyn tak lah suka makan kerang sebenarnya. Baru setahun dua ni baru suka mkn. Itu pun sejak operation last year. Doc & nurse suh makan kerang sbb suh tambah darah. So redha & pasrah. Makan jer lah.

IMG02410-20120610-1437Sambal bacang yg awesome. Tu lah lauk yg sinonim dgn sambal bacang. Keras rebus yer anak2. Mmg makan non-stop lah jawabnya. Kuah harus banjir baru lah sedap makan dgn nasi panas sambil cicah kerang dgn sambal bacang.

Selebihnya Lyn ratah jer. Tak boleh nk makan nasi byk sgt. Sambil tgk tv, meratah kerang. Cicah plak dgn sambal bacang. Sedar2 habis sepinggan penuh kerang rebus tuh. hehehe

Aiyoooo… time buat entry ni pun meleleh air liur den ni hah.. Hehehehe

Lepas makan, mkn lagi… Mkn jer lah kerja aku ni hah. Badan tak gak naik2. Hehehe.

IMG02415-20120610-1756Rest jap dlm half an hour pastu sambung makan tauhu sumbat buatan Puan Hajjah. Marvelous yoo!!! :)

6 comments:

Mooniqueen said...

Samalah... MQ pun tak berapa suka sgt kerang... Tp makan jugaklah.. Tp kalau Ada org tolong kopek kulit tu, lg suka makan.. Hehehe...

KiD said...

wah wah waahh... makan.. lepas ni citer pasal makan lagi.. hehehee

SURIA AMANDA said...

Along pencinta kerang....suka sgt!!

Lyn Yusoff said...

Mooniqueen,
hahaha..
malas nak kopek erk..

Lyn Yusoff said...

kid,
kannnn..
asik mkn mkn.. mmg kenyang sampai lusa dan lusa lah gamaknyaa :)

Lyn Yusoff said...

suria,
boleh gang dgn puteri :)