Ramadhan at Tropicana

Ramadhan just around the corner. Tinggal beberapa hari jer lagi. InsyaAllah

P1100713 By the way, I was invited by Kak Red to attending Ramadhan Di Tropicana Food Review 2012 last Wednesday. I was so excited. Kebetulan pulak Lyn berpuasa ganti last week. Mmg rezeki sungguh. Thx to Kak Red :)

Tropicana Golf & Country Club Berhad located in PJ sekali lagi dpt mengetengahkan Buffet Berbuka Puasa utk thn ke sembilan berturut2. Thn ini pula mengetengahkan konsep Berbuka Puasa – Ramadhan di Tropicana.

Disebabkan Lyn sampai awal, so kita explore dulu semua tempat. Nanti dah ramai tak sempat nak snapped plak.

page9The dinning table. Susun atur nampak kemas & luas. So senang nak berjalan kesana kemari semasa anda mengambil makanan.

page10 Ni pula suasana diluar. Besar tau korang. Kat sini juga terdpt live stall dimana chef2 di Tropicana akan memasak makanan yg panas2. Korang nampak sikit kan, tapi menurut kata Manager F&B bila Ramadhan tiba, ianya boleh memuatkan 2000 – 3000 org. Ramai kan?

page8Antara menu yg hidangkan pada food review 2012. Mcm2 lauk ade. Dari masakan kampung hingga ker western. Mmg terliur2 membacanya :)

page1 Antara ulam-ulaman & salad

page2Live stall yg menghidangkan ikan kukus, ayam penyet, kerang rebus, udang rebus, Hokkien mee, kueh teow goreng and etc.

page3 Oblong burger, apam balik, mix vegetables & yong tau foo. Mix vege tu korang boleh pilih sayur ape yg korang nak dan chef akan masak kan panas2 tuk korang.

page4 Belum raya pun ada rendang, ketupat, lemang dan serunding. Tapi tak rasa pun. Ade bubur lambuk. Dan yg paling kaw katanya ade kari kepala ikan.

page5 Buah-buahan, kuih-muih & bubur juga terhidang di sini.

page6 Buah2an tempatan, makanan goreng2 dan sushi pun turut terhidang.

page11Sementara anda menjamu selera, persembahan ghazal daripada 5 kumpulan ghazal bakal menghiburkan anda sepanjang Ramadhan nnti. Bak kata org, sambil makan, sambil berhibur.

page7 Antara makanan2 yg Lyn cuba mlm tu. Mmg lah tak boleh nak makan semua. Tak daya dek perut ni hah. Takpe, yg penting kita dpt merasa. Nnti boleh qada lagi :)

P1100769And of coz bukan Lyn dan Kak Red saja yg ada. Mereka2 ini hadhir atas jemputan Kak Red juga. Ada Kid, Hilal, Beautifulnara & Sid.

Pd korang yg nak berbuka puasa di sini nnti, jgn risau… surau juga disediakan. Shuttle service pun disediakan juga. Dan yg paling menarik easy payment scheme for minimum purchase of RM500 and above for Alliance Bank, Ambank & Maybank credit card holders.

So boleh lah korang pikir2 kan mane lah tau boleh berbuka puasa di sini nanti. Price pun reasonable. The price for berbuka puasa at RM 68++ for adults, RM35++ for children [members], and RM75++ for adults, RM40++ for children [non-members]. Tapi klu korang beli pre-vouchers dpt murah skit, RM52++.

Tawaran ni sah sampai 30th June 2012. Hurry up guys!!!

Menarik bukan...

Do not miss out on this special deal and make your booking now. For more information and reservation of Berbuka Puasa kindly contact 03-7804 1919 or 03-7804 ext 306/ 325.

InsyaAllah, Lyn akan ke sana lagi Ramadhan nnti. Jom korang kita berbuka puasa di Tropicana Golf & Country Club!!!

6 comments:

SURIA AMANDA said...

amboi....meriah la buffet ramadhan...dh terasa dh bahangnya...

Mooniqueen said...

Time tengok blog RM, jeles sangat sebab sis pun was invited by RM... Lepas ni ajak MQ pulak ye... Hehehe... Tak malu yer.. so how's the food? Tak sabar pulak nak pose, sebab bulan pose food byk sedap2.,,

Lyn Yusoff said...

Suria,
mmg meriah..
sampai tak boleh masuk

Lyn Yusoff said...

Mooniqueen,
insyaAllah nnti giliran u plk..
food was great.. mmg sedap.
sampai kan tak boleh masuk lagi.

Lal Azmi said...

LIKE!!! hahahahaha

Lyn Yusoff said...

Lal Azmi,
LIKE too..
jadinya... marilah berbuka kat sana lagi nnti.. :)