Magnum, MV & NU Sentral

Hi LoVers,

It was last year story. Baru terkedek2 nak update uolsss. hehehe. Mood agak kedaung. Tu yg malas nak update tuh.

It was a date with my niece. Dah berjanji dgn dia mintak dia balik on weekend. Nak ajak dia pergi NU Sentral. I heard that BBW dah open kat sana. So menggedik2 lah nak pergi. Hehehe. I’m not driving hari tuh. Park my car dkt Stesen Komuter Shah Alam. Sbb senang nak ke sana. Sampai KL Sentral boleh menapak jer ke NU Sentral tuh. Tak payah nak cari2 parking. Sepanjang dlm train mmg berdiri even dlm coach ladies. Ramai betul org. So redha jer lah. Jgn merungut Allah kata.

Sampai KL Sentral kita tukar train, sbb nak pergi MV dulu. Sbb apa… sbb nak pekena Magnum uolss. Betul2 teringin. Ater masing2 duk sebut Magnum kan. Mane lah tak teringin. Hehehe. Pantang dengar ko ni Lyn. Dasar!! Hehehe

20141220_1223581st time kot. Tu yg pi tanya dulu kat waitress dia. Ada 2 floor rupanya. 1st floor tu pd sapa2 yg nak mkn ice-cream & take away. Yg 2nd floor tu khas tuk dessert & ice-cream. Blh lepak2 sekali. So we decided to lepaking & merasa dessert dia. So kita ke 2nd floor.

20141220_122509Nampak tak muka perempuan excited nak makan Magnum. Over betul mak jemah ni uolssss. Hehehe. Btw, time ni mmg tak ramai kat 1st floor even 2nd floor pun. So Lyn dtg2 terus dpt seat. Order mane yg berkenan. Btw, klu dah mkn ice-cream takkan nak order air manis2 kan. But dorang mmg dah served siap2 with plain water. Tak payah request pun.

2014-12-20-12-50-52-740 Mine with Magnum trifle. The price is RM25. Fully of cashew meringue, cream & strawberries. Sedap jugak. Lots of crunch, but not enough ice-cream in the Magnum Trifle. Klu letak 2 stick lagi bagus. Hehehe.

2014-12-20-12-37-25-610My niece with black forest magnum. RM9.90. Nampak menarik jugak. Tapi tak try pun. She’s enjoy the ice-cream so much. Tak puas katanya. Hehehe. Next time try lagi. Lyn pulak yg bercinta nak habiskan trifle tuh. Hehehe.

2014-12-20-13-05-22-070Sambil tu lepak2 dulu, Amik masa jugak nak habiskan trifle tuh. Sambil tu tgk gelagat org lalu lalang. I’m not so lucky. Tak dpt lepak kat dlm. Klu tak boleh tgk dorang buat the dessert. Kita lepak luar jer.

Settled with Magnum Cafe terus kita chow. Tak tgk kiri kanan pun. Time turun tgk kemain ramai yg queue kt 1st floor tuh. Masa awal dtg tu lengang jer. Nasib baik dah settle. Selamat2. Gerak terus ke komuter nak ke KL Sentral balik. Yg best nya train pergi balik from KL Sentral – MV – KL Sentral, kitorang tak tunggu lama pun. Turun2 escalator dah ade train. Tapi tercungap2 jugak lah berlari. hehehe

So back to NU Sentral. Sampai2 terus pi meredah Bath & Body Works dulu. Wangi gila masuk boutique dia. So apa lagi memilih lah kita.

I love their products. Dah lama dah Lyn guna BBW ni selain dari Victoria Secret. Selama ni kirim dkt my friends klu dorang pi overseas. Skrg ni senang boleh pi bau sendiri. But tak semua wangian dia ada. Mcm hand sanitizer yg Lyn ade stok overseas, cari kat sini takda plak. Salesgirl dia kata maybe next time. The salesgirl dia mmg friendly ok. Hampir semua dia suruh try.

20141220_152927I bought so many. Naik pengsan bila nak byr. Hehehe. Tu lah main amik2 jer. But usually mmg Lyn guna pun. Lagipun stok yg ada dah nak habis. Nak kirim kawan2 dorang tak pi plak. So tambah jer lah kat sini.

Settle then pi plak H&M. Lyn cari baju casual. Ada sale time tuh. Nasib ada yg berkenan. My niece sibuk cari office attire for her presentation January ni. Singgah lunch dulu, then sambung lagi pi carik brg. Tapi tu lah tak larat jugak nak tawaf NU Sentral ni. Besar sgt. Sakit kaki uolsss.

By 5.00pm kita balik. Dah tak larat dah. Tunggu train sekejap gak. Walaupun ramai tapi dpt seat. Lega lah skit. hehehe. Klu tak, rasa nak tercabut dah kaki. Dah lah pakai wedges. Hahaha. Balik tu boleh lagi singgah AEON nak beli present. Sempat lagi ok. Hahaha. Beli brg terus balik. Balik2 kena perli sbb seharian duk shopping tak hingat nak balik rumah. Baik bawak shopping complex tu balik rumah katanya. hehehe

Ermm mmg tiap kali balik shopping sure kena perli. Dah kebal dah hati ni. Hehehe. Biasalah perempuan kan. Klu tak suka shopping bkn perempuan lah namanya. Hahahaha

Tu last shopping untuk thn 2014. Thn 2015 ni nak kurang kan shopping. Tak nak boros lagi dah. Nak tambah saving lagi byk thn ni. Semoga tercapai hendaknya. Amin.

10 comments:

idzwa kamaruddin said...

layan!

Mar Mansor said...

alamak sedapnye magnum

rasp said...

i lum try lagi...
keinginan belum memuncak hehehehehe....
tapi nampak sedap...

and sis...
you look soooooo ayu ok *muah*

Amanda Suria said...

along pun x habis rayau lagi NuSentral tu Lyn...nanti nak terjah la Magnum kat MV tu...mesti best

Mummydearie said...

Hahaha...bukan ke awal tahun lepas kata nak kurangkan shopping mopping malls ni, Lyn?

Orang perempuan ni memang gitulah gayanya. Insaf sekejap je. Lepas tu balik asal!

Lyn Yusoff said...

idzwa,
mmg layan :)

Lyn Yusoff said...

Mar,
sedap... pi try pi.. hehehe

Lyn Yusoff said...

Rasp,
takpe.. tunggu keinginan tu dtg.. sure pi carik nanti..

Ayu?? tx kak.. *blushing*

Lyn Yusoff said...

Suria,
hahahah.. along yg dkt pun tak habis terjah kan..
nnti pi try magnum tau.. sedapppp

Lyn Yusoff said...

MD,
hahhhaa azam last year carry forward this year.. haha boleh gitu??
tgh berazam ni kak.. In Sha Allah..

menyesal jap jer pun.. tapi harap2 thn ni menyesal sungguh2.. hehehe