Nephew's Wedding : Opening 2015

Hi LoVers,

Good morning everyone. Just got back to work today. A bit exhausted. Just finished my nephew’s wedding yesterday. Bdn pun masih sengal2 plus penat yg melampau jugak. Alhamdulillah, our majlis running smoothly. Yg tu Lyn update later. This time nak cerita majlis nikah & bride's side.

Good start for 2015, kami semua dapat new family members. After setahun engaged kita satukan mereka pd 10.1.2015. Jatuh pada hari jadi my nephew aka pengantin lelaki. Pagi tu semua adik beradik berkumpul kat rumah my sis at 8.30am. Ada jamuan skit sebelum bergerak ke Masjid untuk solemnization. Masjid dkt jer pun. Tak panas lagi cik von, dah kena turun. Hahaha

IMG_5444Family Lyn saja yg ada untuk majlis ni. Nanti our turn baru jemput ramai2. Bergambar sebelum masuk masjid.

IMG_5453 Another group photo sebelum bermulanya khutbah nikah & upacara nikah. Time ni dua2 family dah sampai dah. Tgh tunggu ucapan dari kedua wakil family.

IMG_5464 My youngest brother berbaju Melayu maroon tu kena jd wakil family kitorang. Bidan terjun tuh. Patutnya bkn dia. Hehehe. My eldest bro tak dpt join sbb kena pergi Kelantan tuk bantuan mangsa banjir. Settle dgn ucapan kedua wakil kita dgr pulak khutbah nikah.

IMG_5491 Khutbah nikah kat sini mmg lama. Nak taknak kena dgr jugak. Tapi bagus jugak. At least masing dpt ilmu ttg perkahwinan. Tak kira bujang atau yg dah berkahwin.

20150110_102554My lovely nephew segak berbaju pink & bersamping biru. Senyum & berdebar jugak nak dinikahkan. Owh btw, ni anak bongsu my 2nd sister. Tinggal sorang lagi belum kawin. Abg dia. Kira langkah bendul lah ni. Eh ada ke langkah bendul untuk lelaki? Takda kan… Hehehehe

IMG_5526 Alhamdulillah dgn sekali lafaz sah mereka sebagai pasangan suami isteri. Lega masing2. Happy bersorak kami adik beradik.

IMG_5540 Selepas solat sunat 2 rakaat, diikuti upacara batal air sembahyang & penyerahan mas kahwin. Tu lah anak buah baru Lyn. Sama cantik sama padan. Dua2 kurus & tinggi menggalah. hehehe. Mereka ni kawan sekolah, tapi tak sebaya. Rumah dua2 pun dkt jer. Senang nak balik raya. Hahaha

Settled solemnization, kita terus gerak balik rumah dulu. Sbb reception nya lepas Zohor. Majlis nikah dlm kul 11.30 dah settled. Takkan nak melanguk rumah org. So kita balik dulu lepak2. Lepak jap & sambung mkn. Yg lain2 ada yg balik tukar baju plak. Lepas Zohor jer jumpa kat rumah pengantin perempuan.

IMG_5570Lepas Zohor dlm kul 2pm, pengantin masuk berarak. Panas betul time tuh. Memang berpeluh2 jugak lah berjalan.

IMG_5582 Time ni ramai yg join. My aunties & cousins Lyn pun ramai join sama. Saja memeriahkan lagi majlis. Seronok kan bila ramai2 gini. Baru meriah.

IMG_5580Disambut oleh pengantin perempuan.

IMG_5598 Duduk sebentar untuk upacara silat. Selesai majlis silat terus jer ke pelamin.

IMG_5609 Bacaan doa

IMG_5621Upacara merenjis oleh nenda nya & semua keluarga Lyn. Tapi takdalah nak letak semua pic kan. Tak larat nak pilih satu2.

IMG_5651 Lepas jer makan beradab terus ke acara potong kek. Kami semua masih lagi menjamu selera.

IMG_5660 Family photo. Pengantin asyik kena bahan jer dek cousin2 & pakcik makciknya. Sure lah lepas majlis kena tinggal kan. Settled dah rumah pengantin perempuan. Alhmdulillah semuanya berjalan dgn baik.

Rumah kami baru selesai last week. Actually dua2 majlis byk pic. Sampai tak larat nak pilih. Lyn letak mana yg penting jer. Yg lain untuk kami sekeluarga. Our part Lyn cerita later lah yer, bila dah settle pilih pic :)


4 comments:

Nur Inani said...

tahniahh untuk pengantin. :D semoga kekal ke syurga

Mummydearie said...

Tahniah buat pengantin baru. Cantik kombinasi warna pilihan masa akad nikah tu. Eh, macam pernah tengok Lyn pakai warna yang sama dulu tau :)

Lyn Yusoff said...

Nur,
thx awak :)

Lyn Yusoff said...

MD,
owhhh baju raya lah tu..
this time pun pakai lagi... recycle baju lama.. lagipun baru sekali pakai.. hehehe
anyway, tx kak