Minum Petang

Erm… minum petang yg jarang2 berlaku bila balik dari office. If balik rumah my mum mmg mcm2 tersedia. But selalunya Lyn jarang menolak. Kira dinner terus lah tu since I’m not taking dinner skrg ni

Klu balik rumah sendiri, mmg takde lah minum2 petang gini. Hehehe. Dinner pun makan buah jer. Tak pun, just having a bread & milk. Cukup lah, mmg kenyang pun.

20141216_190004 Sukun goreng cicah sambal goreng yg paling awesome. Makan pulak panas2 mmg syok lah kan. 3 ketul untuk minum petang cum dinner. Mmg kenyang sampai next day.

Sukun tu tanam kat depan rumah jer. Tgh byk berbuah hari tuh. Merasa jugak makan kerepek sukun. Sedappppp. Tiap kali berbuah mmg puas makan. Hehehe


6 comments:

Nur Inani said...

lama dahh tak makan sukun goreng. :D

Daddy Ziyyad said...

yup, generasi sekarang rasa rasanya jarang makan petang kat rumah, sebab masing2 busy kat ofis, sampai rumah pun dah lewat...

Sukun goreng? sedappppp wooo..lama tak makan

Mummydearie said...

Entahlah bila last time akak minum petang sekeluarga di rumah ya? Rasa macam dah berzaman. Minum petang kat luar tu lain ceritalah :)

Bab-bab buah-buahan 'eksotik' macam sukun ni (bagi akak yang tak nampak tanah kebun kat KL ni) memang jarang dapat merasanya. Tapi takpa, lepas kempunan dapat tengok gambar sukun goreng!

Lyn Yusoff said...

Nur Inani,
susah nak cari skrg ni.. jrang ada org jual

Lyn Yusoff said...

Daddy Ziyad,
betul lah, balik pun dah lewat malam. terus dinner jer..

sukun mmg sedap.. tapi susah nak dpt

Lyn Yusoff said...

MD,
hahaha... kitorang pun jrg2 kak.. melainkan balik rumah my mum.. ada lah minum ptg nya...

nnti pi cari, tapi jarang org jual sukun goreng ni