Lauk Request :)

Nape Lyn panggil lauk request??

Sebab kat rumah ni, klu nak makan lauk yg jarang my mum masak, kenalah request. Bukan ape, kat rumah my mum, klu masak lauk lemak2 ni mmg tak laku. Masing2 taknak makan. Yelah, lemak katanya kan. Melainkan masak kari lah. Yg tu mmg laku lah. Cuba masak lemak sayur ker, jgn haraplah ada yg nak makan.

Sebab tu klu nak masak sayur ker, better buat masak tumis air or goreng gitu jer. Yg tu baru laku.

Selain masak kari yg berlemak tu laku kat rumah kitorang ni, ada lagi satu lauk lemak2 yg laku gak. Tapi jarang pulak my mum masak. Setahun pun boleh kira berapa kali je my mum masak. Klu ade yg request nak makan baru lah my mum masak.

IMG02236-20120223-2103 Ni hah lauknya. Ayam masak lemak cili padi. It’s tempting rite?? Bubuh pulak tomato and hirisan cili merah dan hijau. Uishhh mmg sedap.

Masa Lyn kat dalam bilik melayan internet kemain bau harum sampai ke hidung dibuatnya. Padahal jauh gak tuh. Tapi tetap bau merengak. Terus lah perut pun jadi lapar. Dah lah lunch tu makan skit jer. Wajib lah lapar lagi. Hehehe

IMG02237-20120223-2118 My portion during dinner time. Skit jer tuh. Tapi ayam sampai ratah dua ketul. Nasi secoet jer. Ater tak lalu sgt makan nasi lately ni. Ada ulan timun & ikan bilis goreng.

I’m full with awesome dinner.

Aduhaiiii meleh air liur tgk pic ni.

Rasa lapar pulak. hehehee..

6 comments:

Yatie said...

suka nye kalau dapat mkn.. lemak cili padi ayam pastu ada sambal belacan..but aka rasanya baru masak sekali je..sbb husband tak suka so malas nak masak kalau dia tak mkn...tak syok layan sesorang.

SURIA AMANDA said...

menu lunch hari sabtu along...

Lyn Yusoff said...

Yatie,
kat rumah pun time nak makan jer baru masak. klu tak, mmg takde nyer kak.
lemak2 ni tak jalan.. hahaha

Lyn Yusoff said...

Suria,
nice tu..

J.M.R said...

sedap lak nengok lauknya ni..byk tomato tu..my fev!:-)

Lyn Yusoff said...

JMR,
mmg sedappppp
tomato byk best!!