Tupperware Ok!! :)

IMG02229-20120215-0852 Sandwich telur + mayo

IMG02231-20120216-0830 Small roti john

Almost everyday, I took a simple breakfast. It’s super easy. Lyn mmg jenis tak boleh amik heavy breakfast before 11am. Perut ni tak boleh nak accept. Setakat kuih2 boleh lah.

Klu sengaja amik heavy breakfast such as mee goreng, nasi lemak or etc mmg meragam lah jawabnya. Mau lah tak senang duduk asyik nak pegi ladies jer.

Tak tau lah kenape, tapi perut ni dah mmg biasa mcm tuh. Pernah gak sesekali mencuba amik heavy breakfast, lepas tu mmg meragam betul2 yer. Tu lah nak sgt try kan. Confirm meragam punya. Tu kes nak try & error lah tuh.

Sebab tu mmg everyday makan yg simple2 jer with plain water.

Ermm btw, my colleagues pelik sbb tak pernah tgk Lyn bancuh air manis kat office. Yup.. mmg betul since sari dlu sampai skrg. Mmg hari2 minum air suam jer. Sebotol besar tu mmg utk sehari suntuk. Tu pun kadang tak cukup. Top up lagi kat office. Even klu Lyn lunch kat area office pun, Lyn selamba jer bawak tupperware biru ke kedai makan.

Sampaikan my colleagues kata,

Tak malu ke bawak tupperware, kan boleh je beli air suam kat sini.

Laaaa.. buat ape nak malunya. Bukan ada org marah pun.*I bawak tupperware ok.. bukan tipuware. Opssss!!!*

Ermmm bawak tupperware berisi air suam pun nak malu ker?? Ape dahhhhh… bkn mencuri pun :DD

4 comments:

sW33tdARLiNG said...

aiyooo cakap kat dia, membazir tu amalan syaitannn.. takat air suam, takkan nak beli ari2 kotttttt...

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
kannnnnnn..
bawak lagi senang... tak membazir :)

30 JALAN F3 (Zaidi Zainal) said...

alahai orang cina buh dalam botol air mineral je...tak de nya sapa nak marah........kalau kita nak nak letak dalam plastik air tu pun tak perr lyn....tupperware kira kelas dah tu......

Lyn Yusoff said...

Zaidi,
kannnnnn...
bawak dlm tupperware lagi ..
if bawak botol ape pun takde sape nak marah...