Rombongan Ke KL

Weekend jer sure ade aktiviti. Ada jugak weekend yg duduk rumah tak kemana. Klu tak penuh dgn wedding, mmg berjalan sokmo lah jawabnya.

Alkisah, last week we went to KL. Ala2 rombongan Che Kiah gitu. Oppsssss ini rombongan Cik Lyn. Hehehe. Adik, kakak, SIL, anak buah, cucu semua kita bawak. Mum not joining us. Tak bagi my mum jalan2 jauh2. Nnti penat. Lagi pun kita naik komuter. Kang nak menapak tuh. Alahaiiiii tak sampai hati tgk.

IMG-20130413-00154Luckily, komuter dari stesen Bukit Badak mmg lengang. Tiap2 stesen pun tak ramai org. Suka2. Ape lagi kitorang jer lah yg conquer tempat duduk. Sampai KL Sentral lagi lah lengang. As usual, kita stop kat Bank Negara.

Singgah dulu kat SOGO. Cuci mata & shopping skit2. Sengaja taknak shopping sakan kat Sogo ater klu dah ke KL sure lah singgah ke Jalan TAR. Mane boleh miss wooo. Panas terik membahang tu standard lah kan. Awal lagi kitorang sampai, tapi umat manusia skit punya ramai time tuh.

Cari baju sepasang dua tuk hari raya. Act tak beli baju ela sgt, ater yg sedia ada pun tak tempah2 lagi. Thn ni Lyn beli sepasang jer baju. Yg lelain, ada adik beradik bagi. Dorg hari tu shopping sakan kat Bandung. Cukup lah yg ada tuh.

Klu ada pun dorg cari tudung & shawl. Singgah jap kat Jakel , saja tgk kain. Bkn setakat tgk2 jer. Siap terembat gak akhirnya. hehehe.

IMG-20130413-00158Dan klu dah pg Jalan TAR tu tak sahlah singgah gerai Laksa Tanjung. Laksa yg paling awesome. Sebaris meja tu penuh dgn kitorang jer. Org lain nak makan kena tunggu lah erk.

Jalan2 lagi sampai penat. Tu pun masing2 dah tak larat dah.

IMG-20130413-00160 Singgah Sogo sebelum balik. Carikan kasut my mum. Sis plak carikan baju hubby dia. Kitorang?? duduk kat area handbag2 tu. Serious tak larat. Dah lah ramai org. Nak berjalan pun payah. Siap bersenggol2 lagi. Kt Jalan TAR pun gitu. Rimas.

Kita balik awal hari tuh. Masing2 dah kepenatan. Naik komuter dr Bank Negara skit punya lengang.

IMG-20130413-00161Masing2 kepenatan sampai tertidur2. Paling syok tgk Puteri & Nurul. Masing2 melentok2. Kitorang pun sampai tertidur2 gak. Nasib baik lah gerabak tu takde org sgt. Mcm2 style lah kitorang tidur. Bkn boleh tidur sgt pun. Terhoyong-hayang kan.

Sampai rumah pun around 5pm.

Kali ni pegi KL naik komuter Lyn baru perasan coach for ladies tu takde lelaki yg duk menebeng. Sbb time kali kt mana2 stesen, ada polis bantuan yg pantau. Siap dia round satu2 gerabak. Lyn perasan ada sorg laki ni duk berdiri kt kitorang siap kena tegur dgn polis bantuan suh pergi ke coach yg lain. Terkedek2 lah dia berjalan2. Hehehe.

Bagus lah kan. Harap2 weekdays pun dorg pantau jugak. Jgn weekend jer #Eh


4 comments:

Amanda Suria said...

hehehe...seronoknya

atty's said...

seronok g kl naik komuter..
kadang kalau malas nak drive..kty pun naik komuter je

Lyn Yusoff said...

suria,
mmg seronok :)

Lyn Yusoff said...

Atty,
kannnn..
tak jem lagi pun..
cuma lambat skit lah