Mum’s Update

Just a short entry for today. I’ve no mood to write long entry.

Yesterday, went to work as usual. My sis & BIL tak kerja, kena bawak my mum for monthly medical check-up. Dorg selalu volunteer bawak. Sometimes adik beradik lain yg bawak gak. Rotate lah kan. Kata anak ada 9 org.

Mum, klu takde pape, siap semua check-up, by 10am tu dah balik. As usual mmg dorg akan update lah kat Lyn & yg lain2 gak. Yesterday, got sms kata ‘darah mak tinggi, doc suh pergi government hospital & akan warded if necessary’.

Terus luluh hati. Tgh dlm training tuh. Jadi mmg tak sedap hati. Terus sms yg lain2. Must be updated. Klu tak nnti ada yg bising plak kan. Masa tu mmg Lyn tak concentrate langsung dlm training. Niat hati mmg nak balik, tapi tak boleh. Coz I have to arrange some training for our supplier from Singapore. Dalam pd tu berdoa moga2 mak takde pape.

Call my BIL to get some updates. Adik beradik lain sure dah call. Sbb klu mak tak sihat, call & sms mmg bertalu2. Tgh2 training, abg call, my sis call. Jadinya terpaksa pergi somewhere to pick-up the calls.

Pukul 12pm still takde news. Dah risau dah. Call my BIL lagi. Katanya mak dlm pemantauan doc kat emergency room. Lagi semakin risau. Berdoa semoga mak baik2 jer. Time lunch pun rasa mcm tak lunch. Makan, tapi rasa mcm tak makan pape jer. Solat Zohor dan berdoa moga2 mak sihat hendaknya.

After solat tgk ada missed call from BIL. Masa tu nak kata hati sedap pun tak. Call balik. My BIL kata mak dah ok. Darah tinggi mak dah turun after took medicines & di bawah pemantauan doc. Doc check jantung pun ok. Alhamdulillah. So no need to warded. Ya Allah, rasa lega dgr. Baru lah rasa lapang dada ni.  Syukur sgt2. Amin

Balik kerja tu sempat interview my mum. Hehehe. Sometimes tak tau lah napa darah tinggi sgt. My mum tu mkn mmg berjaga. Bkn sembarangan makanan dia boleh makan. Kitorang mmg pantau. Nak kata buat kerja berat2, mmg tak lah. Kita ada daily maid. Penat?? Tak mungkin. Sbb my mum just masak if necessary jer. Mmg bagi dia rehat sepuas2nya. Tapi tak tau lah kenapa. Nak kata stress, mum kata tak plak.

Now, she’s getting better. Last nite mmg suruh dia tidur awal. Act hari2 pun tidur awal. Tapi dah nak kenakan. Mmg tak leh wat ape lah. Harap2 mak semakin sihat hendaknya. Amin…

Terpanjang plak entry #Eh :)

4 comments:

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

betul la kak..sofia pun tak tau knapa blh kena darah tinggi..lg la sofia b4 nih mmg detect kena darah rendah cuma last week checkup blh kna drh tgi plak..

semoga mak akak cpt sembuh ye :)

regards,
Unsmiley

Amanda Suria said...

Mak along pun mcm tuh..ni tgh demam..memang risau sgt2..semoga mak Lyn cepat sembuh ye..

Lyn Yusoff said...

sofia,
laaaaa.. awak pun kena darah tinggi??
stress kot..
jgn stress2 yer..
bawak2 berehat.. get well soon yer

anyway, thx so much

Lyn Yusoff said...

Suria,
yelah along.. org dah berumur kan..
Lyn doakan mak along cpt sembuh..
anyway, thx so much