Bahan Gelak Korang

Janda

Cucu : Nenek !! nenek ..!! Datuk meninggal !! 
Nenek : Bila cu ??
Cucu : Baru je, jatuh dari pokok sukun, cepat nek ke rumah, keluarga sudah berkumpul semua. Mari cepat nek !!
Nenek : Kejap cu , nenek pinjam HP kamu dulu cu ..
Cucu : Nak tepon siapa nek ??
Nenek : Bukan! nenek nak buka facebook dulu .. nenek nak ubah status dari BERKAHWIN menjadi JANDA

Mental

Seorang lelaki sakit mental menganggap dirinya adalah jagung dan terlalau takut dengan ayam, jika ternampak ayam dia akan lari lintang pukang kerana menyangka ayam akan memakannya. Akhirnya lelaki itu dimasukkan ke rumah sakit jiwa. Setelah beberapa lama doktor pun melalukan ujian ke atas lelaki itu bagi mengenal pasti apakah dia telah pulih atau tidak..

Doktor : Adakah kamu tahu siapa kamu sekarang?. 
Lelaki : Ya ,doktor..
Doktor: Siapa kamu sebenarnya..?
Lelaki: Saya ini manusia doktor..
Doktor: Yeke?..bukan jagung..?
Lelaki: Bukan..!! Saya manusia..
Doktor: Kamu takut dengan ayam?
Lelaki: Tidak doktor..
Doktor: Hmm.. nampaknya kamu dah sembuh..
Lelaki : Tapi doktor, saya ada satu pertanyaan..
Doktor : Apa dia?
Lelaki : Ayam tahu tak yang saya dah berubah jadi manusia??...
Doktor :.........*mati sakit jantung*..



6 comments:

Dee said...

hahaha..boleh hilangkan stress ni..

Amanda Suria said...

Gelak along kat ward ni lyn...mcm2 hal kan...

Mummydearie said...

Hahaha, Lyn. Kalau ya pun nenek update ler kemudian. Tak menyabau tau!

Lyn Yusoff said...

Dee,
saja wat gelak2 ptg2 ni. hehehe

Lyn Yusoff said...

Suria,
okla tu .. ceria skit along kat ward tuh.

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
kannnn
nenek menggeletis tuh.. hahaha