Dek Kerana Malas Nak Memikir

Sepuluh Ringgit

Ali : Mak, nak sepuluh ringgit 
Mak : Tak boleh..
Ali : Kalo mak bagi, nti adik bagitau apa ayah berbual dengan bibik semalam masa mak kluar pergi Giant.
Mak terus amik rm10 dalam handbag, sambil serah rm10 pd Ali.
Mak : Apa yang diorang borak?
Ali : Ayah cakap, "Bibik, esok jangan lupa gosok baju saya".
Mak : Kuang ajr punya anak!!

Pasal lewat

Guru : Kenapa awk dtg lambat?! 
Boboy : Sebab saya lambat bangun
Guru : Kenapa awk lambat bangun?!
Boboy : Sebab saya tidur lewat
Guru : Kenapa awak tidur lewat?!
Boboy : Sebenarnya sejak kebelakangan ni saya lambat pulang dari sekolah
Guru : Kenapa awak lambat pulang dari sekolah?!
Boboy : Sebab saya kena denda di sekolah
Guru : Awak kena denda pasal apa?!
Boboy : Pasal lambat dtg ke sekolah
Guru : #%^

Burung

Seorang ketua kampung telah kehilangan burung peliharaan yg sangat dia sayang..lalu ketua kpg tersebut telah memangil semua penduduk kpg untuk menyiasat perkara tersebut.

Ketua Kg : Siapa yg ada burung?

Semua lelaki di kpg tersebut berdiri. Ketua kg hairan dan menyedari yg dia telah silap ketika bertanya soalan.

Ketua Kg : Bukan itu maksud saya...Siapa yg pernah lihat burung?

Semua perempuan di kpg tersebut pun berdiri. Menyedari dia tersalah mengajukan soalan lagi, ketua kampung pun berkata.

Ketua Kg : Maksud saya, siapa yg pernah melihat burung saya.?

Maka berdirilah isteri Ketua Kg tersebut bersama seorang janda.

Ketua Kg terperanjat kerana rahsia skandalnya terbongkar dan dia kena flying kick dari isterinya kerana curang.


8 comments:

Mummydearie said...

Adoi! Padan muka ketua kampung!

Amanda Suria said...

Hahaha...gelak besar baca...nak2 tgh stress ngan si giant ni...

Rasp said...

hahahahahahaha....
lawak last tu..."cakap bior betul" hahahahahahahahahahahaha...

Dee said...

hahaha...

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
kan.. tak memasal pecah tembelang..hahhaa

Lyn Yusoff said...

Suria,
buat ceria keadaan kan along.. hehehe

Lyn Yusoff said...

Rasp,
ckp tak clear kan, semua org pikir lain.. hehehe

Lyn Yusoff said...

Dee,
hahahaha