Petang Jumaat

Normally, after working hours on Friday, Lyn jarang balik awal ke rumah. Selalunya Jumaat lah hari lepak2 coffee2 dgn member2. The place normally at Empire Shopping Mall or Subang Parade.  Itu jer yg dkt dgn office masing2. Tapi nak sampai ke sana tuh, mmg jammed yer anak2 kat KESAS Highway ni. Biasalah Jumaat kan. Always jammed. Hari lain kureng skit.

So Jumaat lepas, tak ingat bila, tapi bukan last week. 2 weeks ago rasanya, takde gang nak coffee2. Balik kerja terus balik rumah. Jammed jugak, sbb hujan lebat sgt2. Jalan pun tak nampak. Sampai rumah makin reda.

Selalunya, klu Lyn balik mum’s house, tempat pertama mesti terjah dapur dulu. Tengok my mum masak apa. Buruk kan perangai. Hehehe.

Hari tuh, my mum masak gulai asam ikan kembung campur terung, ikan pari bakar & air asam. Klu dipikir2kan jam2 tu gak nak makan. Tapi sabar. Mandi & bersihkan diri dulu. Lepas siap semua, terus terjah dapur untuk makan. hehehe

IMG_0741 Nasi secoet, kuah gulai asam sikit, terung always my favorite 3 ketul & ikan pari cicah air asam. Walaweiii mmg marvelous tak hingat dunia koo! Org lalu depan pun tak perasan. Hehehe.

Dah habis nasi, kita meratah plak. Ermmm time menulis ni pun meleleh air liur. Hehhehe


8 comments:

attyfir said...

terus lapar perut nie ..
kty feveret terung tuh

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum...

Perghh kena plak makan panas2 dgn cuaca yang sejuk..memang palinggggg bestttt kak...

regards,
Triplesmiley


Mummydearie said...

Bestnya Lyn dapat merasa air tangan mak. Makan puas-puas yek. Badan tak cepat naik oklah tu Lyn.

Amanda Suria said...

My favvy too...asam pedas...aisey...terus terasa nk mkn asam pedas...

Lyn Yusoff said...

Attyfir,
sama lah kita kak ty..
lyn pun hantu terung..

Lyn Yusoff said...

Wassalam Sofia,
mmg sedap.. tau2 licin jer.. hehehe

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
Alhamdulillah kak..
air tgn mak lah yg paling best dlm dunia ni.
bdn susah skit nak naik.. tapi takut gak

Lyn Yusoff said...

suria,
asam pedas mmg fav org ramai kan..
klu tak sure something wrong some where.. heheh