Migraine Menyerang Kembali

Owh seriously, Lyn dah lama tak kena migraine ni. Dulu2 mmg kerap jugak lah.

Lately ni, two days in a row, sakit kepala sebelah kiri kemain hebat. Lyn ni jenis mmg tak suka makan ubat. Bukan takut, tapi mmg tak suka. Selagi boleh tahan, In Sha Allah Lyn tahan. Paling kuat pun Lyn sapu balm & mintak my mum urutkan. Siap sendawa non-stop, dengan my mum sekali sedawa sama. Hehehe.

1st day duk sapu balm kat kepala. Pantang rasa jer, mula lah duk sapu. Sampai bilik kat office pun bau balm. Mula la org menegur. “U tak sihat ker?” Mlm tu makin tak tahan plak. Sapu minyak & urut pun tak jalan gak. Ermmm nampaknya mcm nak kena telan panadol jer. So terpaksa lah nampak gayanya. Huhuhu. Suruh my niece beli kan. Mlm tu after having a dinner, telan gak panadol 2 biji. Ada lah kurang skit. Tidur, next day woke-up, I feel better than before. Alhamdulillah.

2nd day, nampaknya dah makin kurang. Tak telan dah panadol lagi. Tak urut dah. Sapu minyak pun sekali jer kat office. Tapi ada lagi ubat yg paling mujarab. Nak tau ape ubatnya..

Urut telapak tangan jer uolssssss. Believe it or not?? But it works okey…

Klu sakit kepala belah kiri, urut sebelah kanan. Klu sakit belah kanan, urut sebelah kiri. Simple as that.

My BFF yg suruh buat. Klu tanya dia awal2 hari tuh, dari 1st day Lyn dah buat. Hehehe.

Now, Alhamdulillah, I feel so fresh & better. Amin :)


10 comments:

Mummydearie said...

Oh ya ke? Tak tahu pun kalau urut tapak tangan bertentangan boleh reduce the pain. Akak dah lama tak kena. Minta-minta takdalah dtg lagi. Bagus gak ni Lyn. Kalau kena lagi, nak cuba cara ni pulak.

Rizziela said...

Lyn tak nak cuba produck Shaklee ker? ada supplement utk Sakit kepala/migraine gak

attyfir said...

salam lyn..kty pun penghidap migraine tegar.
suami kty sialong tu yg ajo..
kalo pening urut kt tgn tu..mmg berkesan ..

ye lah..kita ni kalo boleh taknak lah ,asal sakit amik ubat/supplement.
kan..

Amanda Suria said...

pernah kena..sakit sampai menonggeng

hainom OKje said...

Hubby dulu mmg selalu kena sakit kepala...sejak dia ambik pil darah tinggi dah kurang dah

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
Lyn pun baru tau urut tapak tgn ni kak.. boleh lah mencuba nnti

Lyn Yusoff said...

Rizziela,
my friend ade suggest hari tuh.. tapi blm terbuka hati nak beli lagi

Lyn Yusoff said...

Attyfir,
wassalam kak ty..
owh kak ty pun tau gak yer. tapi mmg berkesan lah.
Supplement or ubat ni bkn taknak. tapi kekadang ade jugak yg memudaratkan..

Lyn Yusoff said...

Suria,
ushhh tak dpt dibayangkan sampai menonggeng gitu.. hehehe

Lyn Yusoff said...

Hainom,
owh tu kes darah tinggi lah tuh..
ni kes lain ni. migrain.. lately ni cuaca klu panas, terik sgt2.. tu yg cpt kena tuh