Cicah Mencicah

20141012_183307 Terliur tak tgk mempelam kekuning2an itu??

Wajib lah terliur kan pagi2 ni. Saja je nak kenakan korang pagi2 ni. Saja nak bagi korang terliur. Hahaha. Jgn marah. Nanti kena jual habaq hang. Hahahaha

Mempelam ni tak masam sgt. Lemak2 manis gitu. Setiap kali berbuah mesti ada org hantar kat rumah my mum. Sekali hantar mmg penuh satu plastik besar. Ada rahsia di sebalik buah mempelam ni sebenarnya. But I don’t to reveal. Biarlah jadi rahsia antara keluarga kami.

So, berbalik dgn cerita buah mempelam ni. Nak makan mcm tu jer pun boleh, tapi klu dpt kuah cicah dia lagi terangkat. Bubuh kicap, sambal belacan & gula skit, lepas tu kacau. Then boleh lah cicah mencicah. Potong 6 7 biji, sekali hadap ramai2 jam2 tu gak habis. Hehehe.

Makan tak ingat dunia. Malam tu ada pulak yg sakit perut. Lyn lah tuh. Hehehe. Ko mmg tak boleh mkn sgt Lyn. Tgk org makan sure lah teringin kan. Tapi lepas tu kenalah tanggung sendiri. Nasib baik lah tak teruk sgt sakitnya. Sapu balm CNI baru lah lega skit.

So takde mood nak taip panjang2. Tomorrow is public holiday.  Yeayyyy!!! Happy holiday everyone!!!


4 comments:

Mummydearie said...

Happy Deepavali, Lyn ^_^

Semalam kat blog mana agaknya akak nampak mempelam. Dah terliur. Hari ni gambar mempelam lagi. Okey, fine. Maklumlah orang senang nak dpt mempelam berplastik-plastik. Cam kita ni kena membeli baru dapat merasa :(

Err...bukan ke Lyn pernah cerita tentang orang yang tanam pokok mempelam ni? Itu ke rahsianya?

Amanda Suria said...

happy deepavali...heheheh...tgok entry time2 macam ni buat along rasa...aduhaiiiiisedapnya....lagi sedap kalau mangga muda kan?

Lyn Yusoff said...

MD,
alahaiii ciannya baca statement dia. skrg ni byk jer jual kak. dpt yg muda2 & manis lagi sedap tau.

Tak pernah cerita lagi kak..

Lyn Yusoff said...

Suria,
dpt yg muda lagi sedap along
boleh buat jeruk..