Detox Water

Hi LoVers,

We all know that we should drink more plain water to keep healthy and our skin looking good, but.. plain water can be so boring right?? Tak ramai yg kerap minum plain water kan. So kita ada solution lain.

Skrg ni ramai yg minum detox water. Klu korang google, mmg ramai dah mencuba. Lyn one of them. But I’m still new. Sbb Lyn takda masalah nak minum plain water bergelen2 ni. Sbb tu jer yg boleh masuk. Air manis2 ni mmg dah kurang sgt minum.

The ingredients sgt lah simple.

20141010_2111321/2 cucumber, 1 lemon, mint & water of coz. So far I have used a mixture of cucumber, lemon, mint to flavour my water and it seriously tastes amazing. Ingredients ni yg paling strong apa yg Lyn baca kat internet. If let say nak guna buah2 lain pun boleh jugak. Jgn bubuh durian sudah. hehehe

20141010_211940
20141010_212009Mix them, fill the jug with water. Then leave overnight in the fridge. You can keep topping up the water, tapi sehari oklah lagi kot. Klu dah bubuh dua tiga kali hilang lah khasiat buah tuh. So Lyn memang buat tiap2 malam, sbb nakkan air yg fresh.

Next morning, minum lah. I feel so fresh. Segar jer tekak bila minum air detox tau. Bila dah berperisa mmg sedap lah minum & ‘flush out’ apa yg ada dlm your body. Reduce colories yg bergelen2 dlm bdn tuh. Hehehe.

Frankly speaking, Lyn dpt rasa effect dia. Lepas minum tu mmg kita akan ‘membuang’, kurang sikit rasa penat, segar jer bila bgn tidur & mcm2 lagi lah. But seriously I feel so fresh sejak minum air ni. Selera makan kurang tau. Tak tau lah sbb minum detox ni atau sememang Lyn dah kurang makan skrg ni. Ni sapa2 nak diet boleh lah try air detox ni. Sbb ada campuran lemon kan. Nak tau kebaikan lemon, boleh clik my previous entry.

You guys should try this!!! Baru tau kebaikan nya nanti :)


4 comments:

Suzlin Azreena Nordin said...

Lin ada try juga. Tapi bubuh kulit lemon tu buat air rs pahit. Patut memang rasanya macam tu ke dear?

Lyn Yusoff said...

Suzlin,
tu lah pahit skit. maybe try buang biji lemon tuh.. eh u yg tweet i kan pagi td??

Mummydearie said...

Alah, Lyn... akak baru je nak campur dengan durian :) Dah tak boleh pulak!

Akak ada baca juga tapi belum pernah cuba. Nak cuba dengan lemonlah sebab itu je yang nampak menggamit mulut ni nak minum air ^_^

Lyn Yusoff said...

MD,
letak durian lalu ker nk minum?? hahhaa

lemon tu yg buat sedap... try lah mmg sedap