Punah Harapan

Niat hati mmg nak buat laksa last weekend. Tapi ada saja yg tak kena. Pagi2 pergi pasar nak beli ikan kembung, tapi sedih betul. Ikan kembung mmg ada. Tapi tak fresh langsung. Mata merah2 sapa pulak yg nak beli kan. Mmg tolak tepi lah nampaknya. Punahlah harapan nak masak laksa. Niat tu dah ade, tapi tak kesampaian lah pulak. Huhuhu

Beli jer lah ikan lain buat stok kat rumah. Tapi klu laksa, mmg ikan kembung jer yg sedap. Ikan lain sorry lah. Tak pernah try lagi. Klu org jual kat luar tuh guna ikan sardin mmg Lyn tak makan. Sbb tu tiap kali nak beli or makan laksa, sure Lyn akan tanya dulu ikan apa. Klu ikan kembung baru on.

20141011_143307 Owh no, bkn Lyn yg masak laksa ni. Hehehe. Beli jer kat area rumah my mum. Ermmm tempat kitorang selalu beli. Mcm tiap2 minggu plak kitorang pekena laksa makcik tuh. Sampai kan makcik tu dah kenal pun. Hehehe. It was our lunch every week. Makan lah selagi tak jemu. Hahaha

Ermmm asyik beli jer, asyik mengkaya kan org jer. Baik lah kita masak sendiri. Baru lah puas hati kan. Tapi tulah takde bahannya. Nak masak ape benda nya. Minggu nak pergi pasar lagi. Kali ni kena pergi awal skit. Baru lah dpt ikan yg fresh. Klu tak, punah lah harapan ku sekali lagi.

:D

6 comments:

idzwa kamaruddin said...

sedap nyer laksa!

Hernee Nazir said...

perghhh kecur tengok laksa..plan sabtu ni nak buat laksa johor.. meh dtg joho lyn..hehehe

Lyn Yusoff said...

idzwa,
mmg sedappp
klu masak sendiri lagi puas hati

Lyn Yusoff said...

Hernee,
alahaiiii jauhnya nak dtg johor, klu dkt sure i tak malu dtg rumah u..
meh pos sini meh.. heheheh

Mummydearie said...

Perghh... laksa ni memang sedap. Makan berkali-kali pun tak jemu. Hari ni makan, esok nak lagi!

Lyn Yusoff said...

MD,
ya Allah mmg betul kak..
tak pernah jemu lah makan laksa ni..
hari2 pun boleh..