Kuat Tidur

Sapa yg kuat tidur kat sini?? Sila angkat tangan. Hehehe

Meh gang dgn Lyn. Boleh kasi high 5 skit. Hehehe. Seriously Lyn mmg kuat tidur. Bkn baru skrg, dari dulu2 lagi. Weekdays kat office time rehat pun Lyn tidur. Dpt 15 – 20 minit pun jadi lah buat hilang ngantuk. Klu tak ngantuk pun sure nak baring2 sat kat surau.

Time malam, selalu nya klu tak buat apa, after Solat Isya’ mmg dah masuk tidur. Itu pun klu takde cerita fav Lyn lah. Blog pun update awal2. Klu tak, mmg lambat jugak tidur. Skrg ni Lyn jarang tgk TV. Takda dah cerita fav. Klu dorang duk borak2 pasal drama mmg Lyn tak tau menahu. Dah tak koser betul nak layan drama skrg ni. Klu cerita kul 7pm tu layan gak. Amboiii drama time Maghrib jer ko layan yer Lyn. Hehehe

Weekdays klu Lyn tak kemana2, mmg tidur jer jawabnya. Kekadang my sis bising gak sbb asyik tidur jer. Tapi ok pe tidur dari keluar merayau2 kat shopping mall duk perabis duit. Mana satu bagus?? Sure lah tidur kan. Tak pakai duit. Kang klu keluar, dia gak yg bising2 duk shopping tak sudah2. Tu jer jawapan Lyn klu dia tegur asyik tidur jer. hehehe

Oklah kan, tidur satu senaman gak. Maklum lah seminggu kita kerja kan. Kadang masa tidur pun tak tentu. Jadi time weekend lah kita balun tidur. Kekadang tidur secara berjemaah. Masing2 mengadap TV, last2 TV yg tgk kita. Ater masing2 membongkang tidur. Baik mak, anak or cucu. Masing2 melepek dpn TV. hehehehe

Tiap2 minggu lah Lyn qada’ tidur. Selalu nya hari Ahad klu tak kemana2. Hari sabtu jarang. Selalu nya hari sabtu lah Lyn nak settle segala benda. Nak shopping, nak buat mcm2 aktiviti, kemas rumah segala. Sbb tu Lyn suka siapkan semua kerja hari sabtu. So hari ahad boleh balun tidur. Kecuali kena kuar jumpa si ‘dia’, tak dpt ler qada tidur lama2. Dpt 2 3 jam jer selalunya. Hehehe. Time tu tidur tak ‘berapa’ penting. hahahaha

Korang mcm mana pulak??

4 comments:

idzwa kamaruddin said...

saya!

Mummydearie said...

Sekarang memanglah bertemu 'si dia' lebih penting dari tidur. Walaupun suka tidur, korbankan juga demi si dia tu. Nantilah lepas kahwin tengok macamana... Awal-awal je sopan lepas tu lantaklah nak jadi apa.

Akak tak kuat tidur. Sebenarnya sebelum kahwin lagi tak kuat tidur. Selalu je tidur lepas pukul 12 malam and then bangun pagi sebab kalau lambat je berdesing telinga ni kena tegur. Lepas kahwin ada juga kalanya tertidur sambil menonton drama. Hari ni buat, esok dah tentu kena sound HD. So akak korbankan jugalah masa tidur tu supaya tak kena sound je. Part tidur je nak sound, part jadi bibik 24-7 takda sapa nak back up tau!

Lyn Yusoff said...

idzwa,
high 5 skit!!!

Lyn Yusoff said...

MD,
sebelum berdua lah bantai tidur kaw2 kak.. esok2 dah kwin tak dpt ku bayangkan bagaimana.. hehehe

tidur jer kena sound yer..
klu buat kerja rumah takde lah yg nak tolong hehhehe