Nephew’s Wedding : Reception

Hi LoVers,

Happy Monday everyone!!!

After a month dah my nephew ni kahwin, baru minggu ni Lyn up his entry on reception day. Bkn apa, byk sgt pic. Tu pun main pilih2 jer. Owh yea, our theme green mustard. So hope korang tak muntah ijo lah yer. Hehehe.

Since I’m not official photographer, so pic pun tak berapa cantik sgt. Mana sempat jer. Camera pun main pass2 jer. So mmg byk tgn yg pegang. Hehehe. Pagi2 lagi kitorang dah get ready for the wedding. Kitorang bersiap kat rumah jer. Then by 9am dah ada kat rumah my sis. So since kitorang guna catering, so tak lah bz sgt pun. Catering tu pun sedara kitorang gak. Semua dorang uruskan. Kitorang sibuk melawa jer. Klu perempuan tu mmg siap nya berjam2 gak.

IMG_5768Time ni awal lagi. Jemputan pun tak ramai lagi. Yg ada pun, family BIL Lyn yg dtg dr Melaka & Johor.

IMG_5756My niece pun ada hired photobooth. Sekrg ni mana2 wedding org letak photobooth. Dah jadi satu trend jugak skrg ni.

IMG_5765 Group green mustard. Ni masing2 dah siap melawa dah. Tinggal nak keluar jer. Budak2 flower girl jer kena quarantine. Sbb kena tunggu pengantin bersanding baru keluar sesama.

By 11am dah penuh dah jemputan yg dtg. Panas jugak time tuh. Tapi tu yg di harapkan. Klu hujan nnti lagi payah kan org nak dtg. By 12.45 pengantin dah bersanding. Takut nnti klu lambat hujan pulak.

IMG_5778 Budak berdua ni ikut my nephew. Si Khalisy tu dah buat hal. Panas katanya. Nasib baik jugak lah dia nak jalan sama. Tu pun mummy nya kena pegang.

IMG_5780Yg dua org lagi ikut pengantin perempuan. Nasib baik tak meragam budak berdua ni. Cuma tu lah dorang merungut sbb panas jer.

IMG_5783Berjumpa dah. Mereka2 ni lah yg excited nak pakai baju green mustard ni. Especially my grand daughter si Khalisy tuh. Tiap2 hari dia tanya mummynya bila nak pakai. Excited sgt. Terus bawak penganti ker pelamin. Takda silat pun sbb kesian sgt kat dorang. Cuaca terik.

IMG_5790 Upacara tepung tawar dari keluarga pengantin perempuan dan lelaki. Suka2 jer.

IMG_5796 Makan beradab

IMG_5816 Taken before cake cutting

IMG_5812 Suap jgn tak suap. Hahaha

IMG_5820 Groom family at photobooth

IMG_5826 Aunties & cousins

IMG_5808 Depan pelamin dgn anak angkat my mum yg baju pink tu merangkap kawan sekolah my sis

IMG_5829 Bersama nenek tersayang

IMG_5832 Mak Pak pengantin

IMG_5897 Di pelamin pulak. Kemain ketawa si Zafran. Lyn lah tukang mengagah dia. Klu tak matanya ntah pandang mana ntah. Hehehe. Yg budak berdua tu ntah mana menghilang.

IMG_5903 Group green mustard. Wish my two niece ada time ni. Masing2 sibuk dgn exam kat Uni. Tak boleh balik.

IMG_5909 Aunties

IMG_5914  Cousins & anak2 buah

IMG_5920 Yg lelaki ramai ni jer. Yg lain ntah kemana ntah

IMG_5921 Group si kecil

Alhamdulillah our majlis went smoothly. Cuaca pun baik. Jemputan pun ramai yg dtg. Seronok bila jumpa saudara mara dari jauh. Sambil tu mmg berborak sakan lah jawabnya. Mmg tak daya nak layan satu2, tapi mana yg dpt jer lah.

Lyn pulak dari pagi tu mmg non-stop kesana sini nak pastikan semua nya berjalan lancar. Nasib baik lah masing2 dah Lyn bagi tugas. Mane yg kena buat itu ini, semua mmg follow Lyn punya instruction. Klu tak haru biru jugak lah kan. Lyn ni tau jer lah, klu ada yg tak ikut, mula lah Lyn nak naik angin. Hehehe. Tapi skrg ni dah control dah. Maklum lah dah tua. Malas nak naik angin lagi. hehhee

By 5pm org pun dah beransur pulang. Karaoke pun ended by 5pm. Lyn spt biasa jugak kena lah nyanyi. Tpi tak leh nak ove sgt sbb awak ni bz kesana sini. Dpt lah pekena 3 or 4 lagu. Jadi lah lepas geram. hehehe.

Catering pun dah mula mengemas. Tinggal kan satu line buffet jer, mane lah tau ada jemputan yg dtg lewat. Time tu lah baru rasa lapar nak makan. Bygkan lah pagi tu Lyn makan nasi goreng skit, then tengahari tuh pekena cendol, sampai petang lah duk tak makan. Bkn apa, mcm tu lah tiap kali ada majlis. Tak boleh nak makan selagi majlis tak settle. Adik beradik Lyn yg lain pun gitu gak. Petang tu baru kitorang adik beradik makan ramai2.

Petang tu jugak siapkan mengemas. Kitorg klu majis2 mcm gini mmg siap berkemas semua ramai2. Senang. Tak lah membebankan tuan rumah. So bila buat ramai2 tu sekejap jer dah siap.

Settled dah majlis perkahwinan my nephew. Masuk dlm keluarga kami yg besar & havoc ni. Bertambah dah ahli keluarga baru. Alhamdulillah. Semoga perkahwinan bahagia hingga ke Jannah. Amin.

Ada entry lain yg Lyn akan update later. Saya tgh bercuti skrg ni. Bye!!!!

4 comments:

idzwa kamaruddin said...

meriah..

Mummydearie said...

Tak nyanyi sangat tapi 3,4 lagu. Banyaklah tu juga Lyn dalam pada sibuk ke hulu ke hilir katanya....

Untung ada keluarga besar. Kalau buat majlis terasa meriahnya. Masa nilah nampak sifat bergotong-royong dan sembunyi dalam bilik masing-masing :)

Mak Lyn tak posing sakan ke kat photobooth? Zaman anak-anaknya kahwin dulu haruslah takda photobooth bagai ni kan :)

Lyn Yusoff said...

Idzwa,
kenduri kendara gini mmg meriah ya amat

Lyn Yusoff said...

MD,
skit jer tu kak 3 4 buah lagu.. klu tak pikir ada kerja mau Lyn rembat nyanyi semua.. hahahha

tu lah kan, tapi Alhamdullilah my family semua ringan tulang membantu.. nampak lah semua buat kerja.

mak tak larat nak posing sakan.. tak larat dia.. dia byk duduk relax2 jer