Bubur Sumsum

Korang pernah makan bubur sumsum??

Ni nak dekat bulan Ramadhan ni, mcm2 jenis bubur lah dijual nanti. Yang jarang2 kita tgk pun, tiba2 muncul di bulan Ramadhan ni nnti. Mesti punya….

Asyiklah cerita pasal makanan kan. Yelah time ni lah duk cerita makanan. Lepas ni dah kurang skit dah. Klu ade pun, sure org update pasal juadah berbuka puasa nnti. Klu wat posting siang2 kang, ada plak yg terliur2 nnti. hehehehe

P1080947 Jelly kelapa & bubur sumsum ni sgt sedap hingga menjilat jari. My sis order utk kenduri last week. Murah sbb kita beli byk. Jelly kelapa korang biasa tgk kan. Ni nak cerita pasal bubur sumsum pulak.

P1080963Bubur sumsum yang kitorang order mmg sedap bangat. Ade 3 layer. Adunan hijau & putih tu mmg takde rasa sgt. Tapi hok gula merah tu mmg manis. Dah gula merah katanyer… sure lah manis…

P1080964Nak makan senang jer. Sudu jelah dgn gula merah tu sekali. Baru lah rasa manis. Bubur sumsum ni kalau simpan dalam fridge lagi sedap. Sedap jer duk lalu kat tekak. Tapi tak boleh makan byk2 sgt sbb dia manis.

Ermmm sesuai tuk juadah open house nnti. Ishhh puasa pun belum, dah sibuk2 cerita pasal open house. hehehe. Thn ni tak tau lah my family ada buat tak open house besar2an cam thn lepas. InsyaAllah murah rezeki thn ni, buat lagi.

9 comments:

Cindyrina (The Princess) said...

Pernah dengar bubur ni tapi tak pernah rasa. Nampak terliur le...:)

Cindyrina (The Princess) said...

Pernah dengar bubur sum sum ni. Tapi tak pernah makan. Nampak sedap le...

Lyn Yusoff said...

Cindyrina,
mmg sedap bila makan sejuk2...
cariklah resepi... boleh buat sendiri.. senang jer..

sW33tdARLiNG said...

ohh ini ke namanya bubur sumsum... hehehe jakun~

SURIA AMANDA said...

x pernah dgr lak...ini baru first time along dengar..

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
owh u pun tak tau erk..
hehehe

Lyn Yusoff said...

Suria,
nnti cari tau along..
sedappppppp

Bitt (double IS) said...

saya sokakkk bubur sumsum nihh...sekarang pon sudah rasa sampai tekak alamak mcm mana nehhh

Lyn Yusoff said...

Bitt,
buat lah bitt..
senang jer pun..
boleh buat buka puasa nnti...