Rezeki Malam Hari

Orang Berbudi Kita Berbahasa, Orang Memberi Kita Merasa.

Biasakan dgr peribahasa ni.

Malam minggu ari tu, mmg rezeki betul. Plan nak membeli something tuk berbuka puasa ari tu, tapi my sis called katanyer dah beli kan makanan for berbuka puasa utk Lyn. So straightly headed to mum’s house.

IMG01503-20110702-1952My sis bought 3 packs of char kueh teow for me, my & sis. It’s my favorite. Tak sure berapa ringgit sebungkus. Normal lah kot RM3.00 camtuh. Having my dinner aka berbuka puasa after Isya’. Sbb masih kenyang lagi makan macarons masa berbuka puasa tu. Makan macarons pun boleh kenyang uolsss. Mmg kecik benau perut ku ini. Hehehe.

IMG01504-20110702-1952Sepinggan char kueh teow tu penuh. Rasa cam susah je nak habis kan sebab byk sgt. Dengan udang yg besar2. Mmg sedapppppp giler. Makan pulak dgn cili jeruk. Mmg pembuka selera betullah. Habis Lyn makan. Walaupun slow2 masuk perut akhirnyer habis jugak. Ater perut kecik kan. Hehehehe

IMG01506-20110702-2239Masa tengah makan dgn mum, anak jiran kitorang hantar plak nasi ambeng kat rumah. Jiran tu buat kenduri arwah kat rumah keluarganyer. Tu yg diantarnyer. Nampak sedap nasi ambeng tuh. Tapi Lyn tak makan lagi pun. Perut dah sengkak dik non woiiiii.

Takde sape nak makan. My mum & BIL jamah skit. Jamah skit pun, rasenyer setengah tu dah habis dorang makan. Yg selebihnyer tak tau kemana pergi. Klu nasi ambeng mcm ni, klu tak dimakan on the spot, mmg cepat basi.

Jawabnyer mmg menjadi makanan ayam2 lah. Takpelah… bila bukan rezeki kita, rezeki ayam pulak.

4 comments:

atty's said...

murah rezeki namanya tu ye lyn

sW33tdARLiNG said...

sedapnya nasi ambeng...!! eeeh charkuetiaw pun my favourite gakkk!

Lyn Yusoff said...

Atty,
alhamdulillah kak :)

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
i tak berapa suka nasi ambeng..
sbb berserabut nau kan..
hehhehe