Lagi Hadiah Di Hari Jumaat :)

As I mentioned before, we got another surprise once again on Friday. which is my niece in law *eh ada ke perkataan niece in law. I main cakap je ni* selamat melahirkan seorang bby boy tepat jam 10.42am.

It’s so amazing. One day we having a beautiful baby girl & boy, delivered on same date. On the 5th Ramadhan 1432H. Just time a bit different. Syukur Alhamdulillah…

My niece in law, Dessy melahirkan baby dia secara operation sbb babynyer songsang/melintang. Memang takde pilihan lain lagi. Hubby nyer terpaksa bersetuju apabila doc nak buat operation. Alhamdulillah semuanyer selamat dan sihat.

Masing2 tak berkesempatan nak menjengah dorang kat hospital. Yg hanya ulang alik of coz my nephew, my sis & Nurul, my granddaughter. Nak pergi Sabtu byk benda nak diselesaikan. Nak pegi Ahad, dorang dah discharged. So senang tgk kat rumah jer. Selesa pun selesa.

Another reward for our big family….

IMG01680-20110807-1629 Mohd Danial Izra. Lil bro to Nurul. He’s only 2.7kg. Skit je beza dgn Nur Khalisya. Kuat menyusu ni. Lepas menyusu belah kanan, kiri plak. Selagi tak kenyang dia tak nak stop. Hehee

IMG01681-20110807-1629Hello Danial. Baru bukak mata yer. Ni pun payah nak snapped. Asyik pejam je mata dia. Senyum erk.. gigit baru tau. hehehe

Act, Nurul nak baby girl. Tapi dpt bby boy plak. Mula2 cam tak boleh terima kenyataan. Sampaikan kena pujuk, baru dia ok. Tu pun masa jumpa mama & adiknyer kat hospital skit punya masam & cembeng.

Owh now dia dah balik rumah nenek dia kat Petaling Jaya. Mamanyer berpantang kat sana. Kat sini takde sape nak jaga. My sis kerja. So biarlah dia kat sana. Masa lahirkan Nurul pun berpantang kat sana juga.

Nurul tak ikut mamanyer. Dia tu tidur lasak. Dah lah mamanyer operation. Kat sane dia nak berkepit tidur dgn mamanyer. Tak mau dia tidur dgn org lain kat sana. So sebelum dia melasak baiklah tak payah bawak. So tinggal dgn neneknyer kat sini. Siang baby sitter jga, malam my sis jaga. Weekend je baru baba nyer bawak tgk bby & mamanyer kat PJ.

Tu pun dia dah start rindu. Asyik2 tanya adiknyer. Owh lagi satu panggil dia kakak. Klu panggil kak long, dia tak mau pandang. Hehehe

Alhamdulillah, hari yang sama dua insan kecil ni lahir ke dunia. Semakin ramai lah ahli keluarga Lyn. Bertambah lagi 2 cicit my mum. Sebelum ni dah ade dua cicit, Nurul & Khaira. Now bertambah lagi 2 orang, Khalisya & Danial.

3rd generations of Allahyarham Haji Yusoff & Hajjah Ainan.

Owh.. rindu kat kenit dua orang tu.

4 comments:

sW33tdARLiNG said...

1st child to them kan? alaaa takpe laa baby boy or girl, janji sihat walafiat...

*ayu the sun* said...

congrats to the parents!

makin besar family. alhamdulillah.

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
nope.. 2nd child...
ni adik pada Nurul.. my granddaughter

Lyn Yusoff said...

Ayu,
my pleasure... on behalf..

mmg semakin besar family Lyn.. :)