Diari Ramadhan 1432H : Day 9

A day before arrived home around 7pm, still got time before breaking fast. Ramadhan ke-9, mmg jadi lagi sekali. Kali ni mmg hebat. I was in Ampang for meet up my client. Tau lah area Ampang tu mcm mane kan, jammed mmg tak bergerak langsung. Lyn terpaksa cari alternatif lain nak balik ke rumah. Dgn hujan lebat. Jln plak slow tak bergerak. Honk sane sini. Tension.

untitled24 Can you imagine, pukul 6pm Lyn masih ade di Ampang. Tak sure nak sampai rumah pukul bape. Nak berhenti mane2 mmg tak dan lah. Nampaknyer berbuka lah dlm kete dgn air liur. Masuk Federal kononnyer nak singgah petrol station, tapi confident leh sampai rumah before berbuka. And finally, arrived home time Azan Maghrib. Alhamdulillah sempat.

Mmg kepenatan sgt2. Msuk rumah, letak barang, cuci tgn, baca doa terus berbuka. Sepatah haram pun tak bercakap. Msing2 tak berani nak tegur. Penat kot. Muka pun mmg sgt penat. Panas dlm hati tu hanya diri sendiri jer yang tau. Lepas dpt seteguk air & cekodok baru ok skit.

IMG01704-20110809-1951Kuih muih pun byk hari tu. Lyn plak cam takde mood nak makan sgt. Selalu makan berulang gak, tapi ari tu mmg tak larat sungguh nak masuk mulut. Melayan penat jer.

Lepas mandi & solat mmg melayan kepenatan je kat atas katil. Takde lah terawih. Mmg kebabom awal.

page3Sahur tu barulah Lyn makan byk skit. Lagi2 ada acar timun & sambal tumis terung rembang. Semakin berselera lah saya. Bertambah selera bila ade ikan gelama goreng. Mmg marvelous.

Pagi tu mum bising gak, klu balik lewat singgah lah beli ape2 buat preparation klu sampai rumah lambat. Pagi tu dia siap bekalkan kurma. Air boleh beli. So now mmg kt dlm kereta dah standby kurma satu tupperware. Just in case. But knowing me, Lyn mmg susah skit nak berbuka kat luar especially during weekdays. Lebih suka dgn family.

Klu weekend, boleh je. Since free takde buat ape2 kan. Sesekali berbuka dgn kawan2 pun syok jugak. Hehehe

2 comments:

Dee said...

meriahnya lauk..

Lyn Yusoff said...

Dee,
biasa2 je kak :)