Sup Meletup Tup Tup :)

Ni kes melilau mencaik dinner last Friday. I was in BTP last week. Ater ada course somewhere in KL. So malam tu melepak kat rumah my friends. So bila dah melepak tu kena lah carik makanan kat luar. Takkan nak masak plak kan.

Finally kitorang ke Bandar Tasik Permaisuri. Teringat pada Kak Red. Dah a few times gak ke rumah dia. So bila sampai sane mmg duk teringat mak buyong yg gorgeous itu. hehehe

IMG01609-20110729-2226Finally, se stopped at Sup Meletop. My friends kata sup ni sgt meletop top top. Lyn pernah try sekali, tapi tak berapa nak ingat rasanyer. So we settled here. Malas nak byk pikir sbb perut sudah kelaparan ya amat. Hehehe

IMG01612-20110729-2246 My friend ordered nasi putih & sup daging & sorang lagi ordered kueh teow sup. Nampak mmg menarik bebenau. Tapi kita tunggu ape lah rasernyer yer.

IMG01613-20110729-2246Lyn ordered nasi putih & sup paru. The taste was not bad. Tapi yg tak bestnyer dia letak sambal merah instead of sambal kicap. Dah lah dia campur sekali. Tak sempat nak buang sbb dah terkacau dulu. Tu yg potong tuh. Tapi dia punya pedas dah mmg mcm letak sambal kicap. So ok lah.

Memang sepinggan nasi Lyn makan habis. Yang lain2 pun sama jugak. Lapar kan 3 serangkai tuh.

IMG01614-20110729-2316Habis makan, gossip2 jap. Sambil2 tu terperasan dorang masak sup tu kat sini. Nampak tak periuk2 besar tuh. Khusyuk kitorang perhati kan dorang memasak. Kedai ni sumenyer pekerja lelaki sampai kan tukang masak pun lelaki gak.

Settled with makan2 & gossip2. Masuk kereta cium baju memasing bau sup. hahaha. Tu pun dah duduk jauh. Klu duduk dkt sure melekat kuat.

Makan sup waktu malam adalah heaven. Lagi sedap sekiranyer sup itu sgt marvelous.

8 comments:

SURIA AMANDA said...

aisey.....nak jugakkkkk...

sW33tdARLiNG said...

alamak, terliur sup!~

DDFABULOUS.COM said...

memang sedapppppp kak oi...lagi sedap mkn bila pekerja2 dia yg hot2 ade kat situ...specially abg Gurun tuh...opssss...

Lyn Yusoff said...

Suria,
carik tau along...

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
sgt terliur ok..
jum cari sup...

Lyn Yusoff said...

DD,
wah!!! mkn sambil cuci mata yer dik woiii.. hahahha

ElyaElmo said...

dekat ngn umah i sis!eheh

Lyn Yusoff said...

Elya,
lainkali leh singgah rumah awak pulak..
hehehe