Diari Ramadhan 1432H : Day 13

Saturday, just spent my time with my lovely family. Just lepaking at home dan buat housekeeping skit since lagi dua minggu je nak raya kan. So langsir2, lapik meja segala bagai semua kita dah kuarkan siap2. So dkt raya nnti tak delah kelam kabut sgt. This week plak, ada housekeeping lagi. Berkemas mane yg tak sempat hari tuh. Slow2 lah kan.

Tapi bila kepenatan tu, dpt lah lelap jap. Even dapat lelap sejam dua tu dah kira heaven sgt. Cukuplah tu. Lama2 tidur kang makruh pulak. hehehe

page9Persiapan berbuka biasa2 jer. Mum masak awal. Kitorang pun bersiap awal gak. Sampai kan ade lagi sejam lagi nak menunggu berbuka. Sambil2 tu borak2 tgk TV.

IMG01724-20110813-1834Ade menu istimewa hari Sabtu tu. Kawan my sis bagi nasi impit, kuah kacang, sayur lodeh & ayam rempah. Yang ni tradisi munjung yer kawan2 sebelum berhari raya. Awal betul dia buat. Kitorang InsyaAllah, next week beberapa hari sebelum raya.

IMG01725-20110813-1834 Ade lagi yg istimewa. Daging dendeng. My cousin yg bagi satu tupperware. Byk betul. Mmg Lyn tak makan daging, tapi baru nak try2. Sedapppp. Actually my cousin ni mmg amik tempahan buat daging dengeng ni. Lagipun dia mmg caterer, so mmg semua masakan dia sedap2. Family kitorang klu buat kerja kawin, mmg my cousin lah yg masak.

IMG01728-20110813-1911Masak lemak jantung pisang dgn sayur2. Sedapppp. Sempat gak meratah lepas berbuka tu. Cicah pulak dgn sambal belacan, lagi lah sedap. Repeat masa sahur pagi tuh. Sesekali kena kuah lemak pun sedap gak. Tapi Lyn tak boleh selalu, cepat muak. hehehe

2 comments:

atty's said...

memang nampak sedap daging dendeng tu

Lyn Yusoff said...

Atty,
mmg sdap kak..
makan ulang2..