Ni Je Ubatnya….

Bila badan tak sihat, tekak pun jadi payau.

Makan ape pun serbi serab tak kena. Makan nasi lauk asam pedas pun tak rasa pape. Rasa cam air kosong jer. Benda yg sedap rasa pahit. Ermmm mcm tu lah rupanyer org tak sihat.

Tapi… bila dapat mangga masam cicah kuah rojak… hidup ko yer Lyn!!! Hahaha

IMG02050-20111026-1552 Terus rasa sedap nikmat dpt makan pelam muda cicah kuah rojak. Klu boleh nak habiskan semua. Tapi tak larat.

Buat rasa jer tuh since tekak payau ya amat kan. Bkn nak melantak sgt pun. Yg masak2 tak best sbb tak leh nak layan kruk krak kruk krak. Dpt yg mengkal2 tu best. Cicah pulak dgn kuah rojak kan.

Aduhaiiiii…

Meleleh air liur ni hah… Hahahha

Ada stock pelam mudah lagi kat rumah tu. Balik kerja nnti leh makan lagi.. Slurppppp :)

10 comments:

Dee said...

sedapnya...teringat2 last month mkn mangga cicah kicap pedas..sluuurrrppp..

SURIA AMANDA said...

arhhhhhh....lagi sekali ini entry penuh kedengkian ni...sob..sob...nak jugak mangga muda..

Mymie Sein said...

sis tak baik2 ke dari aritu? saya ni baru demam...tadi nak makan pun xselera..sakit tekak sgt..bila nampak pelam ni, ya allah sedapnye..boleh pos sebiji tak dekat saya?kesian dekat org demam ni...hehehe,,

yaTy ♥ said...

terbaik okeh kalo dpt makan mcm nie..
nk2 kalo dapt mangga yang berlemak tue..
mak aihhh.. ranggupppp!!

Lyn Yusoff said...

Dee,
cicah dgn kicap bubuh cili padi pun sgt sedap gak..
sluurpppp

Lyn Yusoff said...

Suria,
maafin yer..
hahahhaa..
mangga muda sgt sedapppppp :)

Lyn Yusoff said...

Mymie,
dah ok skit..
tinggal saki baki je ni..
tpi tekak still payau lagi..

ala2.. sian nyer awak demam..
tak leh nak pos.. meh dtg rumah meh..
hehehee

Lyn Yusoff said...

yaty,
mangga lemak tu lagi sedap..
rangup..
nnti nak kait kat rumah makcik kak lyn.. cicah dgn kuah rojak..
aduhaiii sodappppp

Cindyrina (The Princess) said...

memang best!!!! ish tak leh tahan esok mesti nak beli mangga dgn kuah rojak jugeee:)))

Lyn Yusoff said...

Cindyrina,
hahaha.. sila kan..
pasti sedapppp ;)