Si Budak Rambut Kerenting

IMG02103-20111128-1752Tgklah tu… kemain relax sambil melunjur kaki tgk cartoon kat Astro. Pic sorok2 tuh. Tapi dia leh detect gak sbb BB ku berbunyi. Hahahaha

Pantang my sis ade kat rumah, mmg die ikut jer mana vontot mama dia tuh. Bkn mama sendiri pun. Auntie yg dipanggil mama. Both of them mmg rapat.

Klu mamanya cuti kerja or weekend kan, mmg berkepit lah jawabnya. Makan sama, mandi sama. Dari tau pakai baju sendiri, terus tak pandai. Semuanya mama nyer yg buatkan. Very the princess gitu. Maklumlah anak perempuan tunggal. Mmg layanan kemain lebih skit ler.. Hehehe

IMG02108-20111128-1801Btw, she’s having long & curly hair. Rambut dia mmg perang2 skit. Original hair yer. Since baby sampai umur dia 5 years old, mmg kitorang tak pernah potong. Bila masuk kindie, neneknya yg tocangkan rambutnyer. Kemas skit kan dr ikat satu jer.

Tapi kat rumah mmg payah nak ikat rambut. Dia akan ikat rambut masa nak makan jer. Sbb takut rambut masuk dlm makanan.

Meh nak zoom skit tang rambutnya.

IMG02107-20111128-1800Klu korang perhatikan rambut yg luar tu lurus, yg dalam tu curl. Tak tau lah dari mana dia dpt. Mmg dia ade 2 jenis rambut. Ko hado??? Klu ikat satu lagi jelas. Lurus yg luar, curl yg kt dalam. Hehehe

Byk kali Lyn suh dia gunting, tapi dia taknak.

Bila ckp, nnti standard one mcm ne klu rambut pjg gini. Senang jer dia jawab..

Tocang je lah mcm selalu..

Kemain mulut menjawab kan.. hahaha

8 comments:

Cho Zila said...

bestnyer rambut dia panjang.. anak akakni tak pernahler asyik pendekjer.. kalau panjang sikit nenek dia dah bising .. siap tolong potongkan..so tak merasaler..

Lyn Yusoff said...

Cho Zila,
hehehe..
neneknya tgk rimas kot.. tu yg dia bising tuh..
klu kena pndai jaga & ikatkan.. sure nampak cantik..
suka gurl rmbut pjg ni.. sweet :)

Cindyrina (The Princess) said...

hehehehe budak sekarang memang bijak kalau bercakap... kalah kite...tapi rambut dia memang panjang giler!!!

SURIA AMANDA said...

SAMA MCM RAMBUT DANIA DULU..TAPI MASUK TADIKA JER ALONG ZASS....

sW33tdARLiNG said...

cantekk... ika nanti gitu ler rambutnya panjang sok2

Lyn Yusoff said...

Cindyrina,
budak2 zaman internet..
mmg gitu..
mmg sangat pjg, dah nak sampai vontot..

Lyn Yusoff said...

Suria,
ni pun nak zass gak, tapi neneknyer tak bagi..

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
cantik bila pjg ade curl skit..
rambut ika pun curl gak kan...