Sup Campur Ker Sup Taugeh :)

IMG02141-20111216-2229Klu tak silap sup versi kelantan mmg ade taugeh kan. Sbb kawan Lyn dr Kelantan pun ckp cam gitu. Sbb kedai area my office tu klu buat sup ayam mmg letak taugeh. Sup yg my sis beli ni pun penuh dgn taugeh segala. Dah owner nyer org Kelantan, confirm lah wat versi Kelantan.

Tapi bila di fikirkan balik dah mcm sup taugeh plak aku rasa. Sbb penuh dgn taugeh. Hahaha

Lyn mmg suka makan taugeh. Lagi2 klu letak dalam sup kan. Rasa kruk krak gitu. Klu yg over cook tu tak berapa best.

Sup perut, paru & hati yg my sis beli ni mmg kaw2 pedasnyer. Mmg sedap tak terkata. Cuma Lyn mmg tak suka makan hati, tu yg pelik ada dalam sup tu sekali. Lupa nak pesan tak payah letak hati. Dah namanyer sup campur, semua lah dimasukkan sekali gamaknyer. Hehehe

Tapi hati ni my niece yg makan. Den tak makan sbb berlemak sgt.

Kena plak time Lyn yg tak berapa nak sihat ni kan. Sedap lah duk menghirup sup ni lagi2 bila panas2. Tak makan nasi pun takpe. Hirup kuah pun dah rasa nikmat ya amat.

Tapi bila tak sihat ni, nampak makanan yg sedap2 pun tak selera mau makan. Tgk2 gitu jer. Ater tak sedap badan kan. Klu makan pun wat syarat jer sbb nak makan ubat. Tu pun rasa nak terbelahak. Ku tahan2 kan jugak. Klu tak sebab nak makan ubat, mmg tak ingin aku nak makan. Huhuhu.

Aduhaiiiiiii, malas nyer nak makan ubat….

4 comments:

Mymie Sein said...

samalah saya pun suka makan taugeh..sedapkan..

Cindyrina (The Princess) said...

Lyn i pernah makan sup campur segala organ di campurnyer...lidah le tah mana mana part semua di campurnye sampai ngeri betul nak makan

Lyn Yusoff said...

Mymie,
yupp sgt sedapppp bila tak over cook :)

Lyn Yusoff said...

Cindyrina,
hahahaha..
lagi lah geli i nak makan..
setakat paru & perut tu okey lah..
klu lidah sume ada, mau tukar lain :)