2nd & 3rd Day Of Syawal

Pejam celik, pejam celik dah hari ke 12 Syawal. Dah ada yg tanya, buat open house ker tahun ni. So the answer is…. I uolsss tak tau. It’s depend on Maam besar, Puan Hajjah & tuan besar a.k.a Abg Long Lyn. If let’s say dorg kata on, on lah ia. Hehehe.

Raya kedua mmg tak kemana2, sbb sedara mara ramai yg dtg rumah. Tiap2 kali raya pun mmg mcm tuh. 1st & 2nd raya mmg tak kemana2. 3rd raya baru lah turn kitorang nak beraya.

For those yg nak tau, thn ni kitorang tak beraya sgt. Mlm raya kedua, my nephew accident, kena langgar dek keling mabuk ke hapa, kes langgar lari. My nephew patah kaki. Alhamdulillah, dah operation dah hari ketiga selepas admitted & now dah ada kat rumah berehat. Seriously mmg mkn bulan lah baru boleh jalan. Next week dah start fisioterapi kat hospital. Hopefully, he’s back to normal. Kesian dia asyik terbaring kat katil. Boleh jugak bangun, tapi tak boleh lelama tu pun bertongkat.

Raya ketiga kita beraya jugak lah sekejap sebelum menjengah ke hospital.

IMG_0609
IMG_0610Pic taken before pergi beraya. Nampak muka jer happy. Tapi dlm hati masing2 duk memikirkan anak buah Lyn yg accident tuh. My bro & SIL pg2 dah ke hospital. Mlm abgnya yg jaga.

Pagi tu sempat pergi rumah my auntie & cousin Lyn nearby our house. Jalan kaki jer ramai2. Kuasa nak amik gambar, ater jalan lenggang kangkung jer kan. Borak2 & beraya semua, kul 12pm kita gerak ke hospital. 3 kereta kitorang dr rumah.

Sampai sana, family SIL pun baru sampai. So mmg penuh lah kat bilik tu. Bilik kitorang jer yg riuh rendah & pesakit yg menerima ramai tetamu. Penuh. Hehehe. Masa tu my nephew pun masih sakit lagi, maklum lah patah. Kaki pun dah start membengkak. Tunggu doc pakar masing2 cuti sbb raya kan. Tu pun abg Lyn suh buat operation cecepat. Tak sanggup tgk anaknya tanggung sakit.

Almost 3 hours kita kat hospital, kita balik lah. Bagi my nephew rest cukup2. So balik dari hospital, pergi mkn McD dulu, sbb masing2 dah kelaparan. Mane de kedai melayu yg bukak time2 raya kan. So McD je yg senang.

Then, sambung beraya rumah my auntie & sepupu my mum. Rumah wajib tiap2 thn kena pergi. Langkah kanan kami, my auntie buat mee hoon goreng. Ni kes dgr news lah dr my auntie yg sorg lagi kata kitorang nak dtg. Tu yg dia beria2 masak tuh. Hehehe.

Pergi rumah sepupu mum pun, siap dihidangkan mee & nasi ayam. Tapi tak larat dah nak masuk. Lyn lah tu. Perut kecik kan. Yg lain2 mkn jugak, jamah skit2. Nnti kata tak sudi plak.

Balik rumah, masing2 kepenatan. Mlm tu rest saja sambil tgk TV. Tunggu gak sapa2 yg nak dtg. Tapi takde. 

IMG_0602Owh yer, pic Lyn bersama Puteri. Saya sudah bertukar menjadi merah. hehehe. Cantik tak?? Cantik kan.. *mati lah puji diri sendiri* hahahaha


8 comments:

Rizziela said...

cantiknya merah

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum..

haha tahun ni sofia lagi la tak pgg kamera..hp pun adik sofia yg pgg..pnye nk berlenggang abis..tuh yg sekali nk buat entry, br perasan xde pic raya sangat hahaha

regards,
Unsmiley

Amanda Suria said...

Cantik baju lyn...orangnya pun sama...tahun depan nk buat merah la...hihi...

Lyn Yusoff said...

Rizziela,
sesekali pakai merah mmg menyerlah

Lyn Yusoff said...

Sofia,
bila dah ramai2 tuh mmg tak kuasa nak pgg camera. mula2 jer, lepas tu ntah kemana

Lyn Yusoff said...

Suria,
Alamak malunya *blushing*
anyway thx along...
merah mmg menyerlah. next year buat tema merah yer

Mummydearie said...

Cantik lynn pakai baju kaler merah. Tahun depan akak nak buat baju raya kaler sama dua tiga pasang ler ...cantikkan kaler ni tak cepat nmpk lusuh!

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
thx sis..
cantik tau merah ni.. menyala mak ngah.. hehehe