Raya vs Open House

Hi LoVers,

After 2 days working, finally weekend is begin. Yeayyy!!!

Act, bukan boleh rehat saja. Maklumlah Syawal pun baru 9 hari berlalu, sudah ada jemputan open house this weekend. Meaning to say, you cannot stay at home Lyn!!! Keluar dan cuba penuhi jemputan org sebaiknya. Duduk rumah bila2 pun boleh. Tak gitu??

Rumah adik beradik yg 3 org tuh pun tak jengah lagi. Dorg mmg dah dtg beraya rumah my mum, siap dah bermaafan lagi, tapi kita kenalah courtesy pegi rumah dorg plak walaupun adik beradik kannnnn.

Ziarah time Syawal?? Takkan nak tunggu open house pulak. Alaaa.. tak payah nak tunggu open house pun. Raya2 ni takyah kisah sgt nak open house segala. Ada masa dtg jer. Klu ada tu kira rezeki lah. Org dulu2 takde konsep2 open house ni. Beraya gak dorg kesana kesini. Kita ni lah dah biasa dgn open house. Betul tak??

Ada sekali tu Lyn terdengar baru2 ni gak lah perbualan dua org makcik yg beraya rumah my auntie.

Makcik A : Dtg lah rumah nnti yer. Jgn tak dtg plak.

Makcik B : Tunggu ko buat open house lah, nanti aku dtg.

Giteww!!

Tunggu open house katanya. Klu tak buat, maknanya tak dtg lah gamaknya kan.

Jadi pikir2kan lah yer. Untuk peringatan Lyn jugak ni. Kekadang terlepas pandang. Peace!!!

Happy Friday & have a good weekend!!!


1 comment:

Amanda Suria said...

My relatives pun mcm tu..xde open house x dtg...ada along kisah...if nk dtg...dtg je...nk tunghu open house....masak la kan....