Diari Ramadhan 1434H : Day 23 & 24

Dah hujung2 Ramadhan ni gerai2 kat bazaar dah tak ramai penjual. Masing2 dah pakat busy dgn persiapan raya. Kedai2 mkn kepunyaan org Kelantan pun dah start tutup. Sure dorg raya sakan nnti.

IMG_0400But for us yg mmg homecook mmg tak kisah sgt. Klu ada kuih sejenis dua pun dah kira ok. Klu takde pun takpe. Cukuplah dgn cekodok cicah sambal tumis & tembikai. Klu mum rajin dia buat agar2.

IMG_0401Next day, rotate buat nasi goreng. Mum buat agar2 gula merah bersantan & my sis goreng karipap. Gerai2 yg selalu kita beli kuih tu tak meniaga dah. Busy lah kot dgn persiapan raya. Mestilah busy nak kemas rumah & persiapan utk anak2 jugak.

Alhamdulillah, sahur kami bangun spt biasa walaupun agak malas jugak nak bgn. Makan lah kurma dua tiga biji & air kosong. Cukup lah tuk tenaga seharian berpuasa.

Owh yer, hari ni sure masing2 dah start cuti. Lyn still kerja lagi sampai Rabu. Kenapa? saja jer. Hehehe.


4 comments:

Amanda Suria said...

Semua dah mood raya tu lyn...

attyfir said...

kty pun x cuti lagi lyn..
mmg tiap taun pun raya bangi je , sbb mak ngn family mil pun bangi je..

nanti raya ke 3 baru jalan2 umah sedara ..

selamat hari raya & maaf zahir batin

Lyn Yusoff said...

Suria,
betul tu along..
semua nak raya tuh.. hehehe

Lyn Yusoff said...

Attyfir,
yelah lyn pun raya sini jer, so lambatlah amik cuti..

selamat hari raya kak.
maaf zahir batin