Cheat Day

I’m back to normal routine. I’m still on diet btw. Susah hati bila org ckp gemuk. I was thinking to back to my diet routine. Diet yg tak boleh pakai sebenarnya. Weekdays jer diet kemain. Tapi bila weekend mula lupa. Hahaha.

Tapi dari dulu pun, bila kena makan sbb teringin sgt, nasi tu mmg tak boleh nak makan byk. Sesenduk pun belum tentu habis.

On my cheat day. My sis brought me to this location. Pi pekena nasi kukus. Selama ni dia duk ckp2 jer. Dah selalu jugak dia makan ater dkt sgt office dia. So hari tu dia heret Lyn sekali.

20140816_122907 Boleh contact klu korang teringin nak cuba. Owh yer, kat area Klang yer. Mmg laku betul dorang jual nasi kukus ni. Sampai Lyn pun teringin nak cuba.

20140927_140359 Nasi kukus, ayam tang peha, acar timun, kuah kari & sambal belacan. Harga RM5.00 jer uolssss. Murah kan. Dah lah sedap murah pulak tuh. Owh Lyn tak habis makan pun. Muak.

20140927_140602Tak habis nasi kukus Lyn pekena laksa pulak. Share dgn my niece. Dia makan skit jer. Yg selebihnya Lyn habis kan. Laksa ni mmg Lyn tak boleh tolak. Sedap lah pulak. First time membeli. Just nak try jer. Takut kang tak sedap membazir pulak. Bila sedap tuh, nanti2 boleh repeat lagi.

Over kan, mengelat tak mau diet bila weekend. hehehe. Ada org ckp Lyn berisi. Ada org ckp Lyn kurus. So tak tau yg mana satu. Jadinya kita amik yg berisi tuh. Jadinya tuan punya bdn duk lah berdiet. Tapi klu gaya gini Lyn, mmg tak kemana lah diet mu itu. Kahkahkahkahkah!!!

Jgn tiru sama saya tau. Klu nak diet, diet betul2 :)


4 comments:

idzwa kamaruddin said...

sedap nyerrr :)

Mummydearie said...

Akak lagi best, diet nasi je. Lain bantai. Lepas tu diet nasinya 5 hari seminggu je. 2 hari cuti tu kena makan sebab family daykan..mestilah nak makan bersama family breakfastlunchdinner gitu :)

Eh, boleh kurus ke gaya gini?

Takpa, dah tahu apa Lyn nak cakap!

Lyn Yusoff said...

Idzwa,
sesekali layan mmg sedapppppp!!!

Lyn Yusoff said...

MD,
boleh jer kak... jgn dipaksa sgt klu nak diet.. kang ada yg pengsan plak..
slow2 jer.. Hehehe