Suka & Duka

Hi LoVers,

I just noticed that I'm not updating my blog regularly. Does anyone even care?? Of coz lah tak kan. hahaha. Tak payah nak pikir nak update ape tiap2 hari. Sehari satu entry saja sudah. hehehe

Tak payah nak mengadap lappie tiap2 malam. Ada mood update, takde mood tak payah update. Senang cerita. Seriously I got my own time back. I got my long nap. Tidur awal at 10pm. Bangun pagi seriously fresh gila. Suka, suka, suka… :)

Tapi ada jugak cerita2 yg tak sedap di dgr skrg ni. It’s all about my personal life, about my marriage life, about my lifestyle, about my personal thing, about everything and so on. I don’t even care about others life including org yg bercakap pasal Lyn ni except my family. Since I’m not disturbing his/her life, so please tak payah nak busy body about my life. That’s all.

Kadang2 manusia ni tak boleh nak tgk org senang kan. Pernah dgr kan, apa saja rezeki semua Allah tentukan. So klu takda rezeki di sini, In Sha Allah Allah berikan rezeki dlm bentuk lain. Jadi bersyukur saja lah. Tak perlu nak canang perihal org lain. Lyn tau, dia mmg dengki dgn my lifestyle yg agak senang skit. Sedangkan dia still kat takuk tu je lagi.  Mane taknya asyik sibuk dgn hal org jer. Diri sendiri tak terjaga. Tapi rezeki org kan berbeza. Berusaha saja lah kan. Ermmm, tapi mmg ada saja lah yg tak kena kat mata dia lah.

Lyn beli kereta baru pun jadi masalah kat dia.

Lyn pakai tudung pun jadi masalah kat dia.

Lyn hidup senang skit, pergi travel pun jadi masalah kat dia.

Lyn tak kahwin lagi pun jadi masalah kat dia jugak.

Seriously, Lyn mmg tak faham. Tak tau lah apa cara nak bagi dia puas hati. I’m not even care about his/her life. Pi lantaklah situ lah. Pd Lyn senang, Lyn tak kacau hidup org, jadi tak payah nak kacau hidup Lyn. Mcm Lyn ckp tadi lah.

Mungkin dia takda kerja agaknya duk sibuk busy body pasal org lain. Atau sebab life kita mmg best sampai dia jeles. Hahaha. Moga2 kau berubah lah yer. Tak baik ada PHD kat org sgt. Bkn dpt apa pun.


4 comments:

idzwa kamaruddin said...

jgn peduli org mcm nie..

Mummydearie said...

Kita glamor, sebab itu orang jeles. Anggap yang positif ajelah. Biarlah luncai nak terjun dengan labu-labunya. Yang penting kita happy jek!

Lyn Yusoff said...

Idzwa,
mmg tak pernah peduli pun dgn org macam ni.. lantak pi lah dia..

Lyn Yusoff said...

MD,
betul tu kak..
janji kita happy tak kacau hidup org..