Coffee Scrub

Hi LoVers,

Actually, I’m looking forward to apply coffee scrub to my whole body. Finally, I’ve found one IG selling the best coffee scrub. I already bought it. Dpt hari ni kot. Btw, boleh je buat sendiri, tapi malas. Hahaha. Dah ada yg jual, so kita beli saja. Simple as that.

I will share my experience later after using coffee scrub yer. Seriously I can’t wait to apply it. Lyn mmg tak minum black coffee. Sbb mudah pening. Hope bila apply scrub ni tak pening lah kan. hehehe

Coffee-Scrub
Meh kita tengok kebaikan coffee scrub.

1. Mampu menanggalkan sel kulit mati dan memperbaiki kulit yang rosak. 
2. Dapat memberi nutrisi pada kulit.
3. Menghilangkan bau badan.
4. Mampu merevitalisasi sel kulit baru dan menjaga kelembapan kulit.
5. Mampu menghilangkan bekas jerawat, belak2, dan noda hitam.
6. Mampu menghilangkan selulit jika dilakukan secara teratur.
7. Dapat memperbaiki peredaran darah dan memecah lemak di tubuh yang dapat menimbulkan selulit.
8. Berfungsi sebagai astringent karena kandungan pH-nya sama dengan kulit kita (4.5) sehingga mampu mengurangi dan menghilangkan jerawat ataupun noda di kulit.
9. Memberi perlindungan terhadap sinar UVA atau UVB.
10.Bermanfaat sebagai detoksifikasi tubuh.

Ada sapa2 yg dah pernah try coffee scrub ni?? Meh share korang punya experience pulak :)

[Pic, credited to Google image]


6 comments:

Amanda Suria said...

tgok macam menarik..along sekarang tgh ada problem kulit muka ni...

Legasi Piston Pecah said...

hilangkan bau badan tu... menarik.

Mummydearie said...

Akak kalau body scrub memang suka yang wangi-wangi bau bunga. Yang cam ni tak berapa nak in dengan hidung sendiri *_*

Amboi, sibuk nak scrub badan macam ada majlis penting je! Hahaha. Suka kacau Lyn nih tau. Darah manis omputih kata!

Lyn Yusoff said...

Suria,
menarik..
along boleh try..

Lyn Yusoff said...

Legasi,
boleh try..
mmg sesuai untuk bau badan

Lyn Yusoff said...

MD,
Lyn pun suka yg wangi2. tapi saja nak try coffee scrub ni.. best jugak lah...

hahaha.. mane ada majlis penting kak.. mmg rutin suka scrub2 ni.. darah manis lah sgt kan..