Mood Swing

Mood tak nak bercakap skrg ni. I do have bad mood swings :(

My teeth gum hurts. When I chew it, rasa nak menangis dibuatnya. I can’t eat anything except for bread or porridge. Tapi mana lah tahan. Nak jugak makan benda lain. Nasib baiklah kurang makan skrg ni. Klu tak, payah jugaklah hidup. Huhuhu

2 I didn’t go to the doctor yet. Malas. Lagipun sakit gum. Bkn sakit gigi pun. So bertabah sajalah menahan sakit. Just kumur2 dgn air garam jer. Nak bubuh garam mmg tak lah. Mau menangis menahan pedih nnti. Skrg ni urang lah skit. Cuma jgn lah cari pasal skrg ni. Mau kena nnti. Hehehe. Sbb tu takmau ckp sgt skrg ni.

I got flu too. Sampai berair dah hidung ni non-stop. Tak tau lah related ke tak sakit gusi dgn flu. Tapi mmg kena sekali serentak. Klu sehari dua ni tak ok jugak, mmg kena pergi dentist jugak lah jawabnya.

Bertabahlah Lyn. Sakit tu kan penghapus dosa kecil.

[Pic, credited to Google image]

10 comments:

rasp said...

sis, if you tahan...
letak bawang putih...
tumbuk or slice nipis2..
letak...
tapi pedih aaa....
akak baruuuuuu 2 weeks ago sakit gum gak...
dpt petua ni dari google...
it works for me...

Nurul Aula said...

Salam Lyn.. lama dah follow tapi tak pernah komen..
yes dear..gusi yang kena infection memang ade bacteria dan kemungkinan bacteria ni yang menyebabkan flu or sinus.. yes betul bawang putih ade agen anti backteria memang membantu.
saya selalunya telan 4 biji kalsium pils ostematrix. memang lega.. and garlic pills nak bunuh bakteria..

semoga ni membantu

Cik Sibuk said...

Betul tu..kalo sakit gigi mmg rasa nak penampar je suma orang.

Lyn Yusoff said...

Rasp,
thx sis for the petua..
dah buat malam tadi, tapi Ya Allah pedihnya.. rasa nak terajang org jer..
Alhamdullilah, pagi ni bgn dah surut dah bengkak.. it works!!

Lyn Yusoff said...

Nurul,
wassalam. thx for dropping by yer..
btw dah try dah malam tdi.. & berkesan. kurang dah skit rasanya

Lyn Yusoff said...

cik Sibuk,
penampar penerajang semua nak bagi klu org carik pasal.. hahaha

ieda abdullah said...

salam lynn...bila dah lega sakit better jumpa dentist...kena cari kot2 ada lubang kecil kat gigi yang jadi punca kuman masuk.
...ni utk cegah kejadian berulang..

sakit gigi/gusi = sakit satu badan...kan?

Mummydearie said...

Nasib baik ada blog. Takda mood bercakap at least tangan masih boleh menaip ^_^ Hope dah okey sangat sekarang lagipun dah 6hari entri ni ditulis. Akak je yang baru mengorek cerita.

Lyn Yusoff said...

ieda,
alhamdullilah dah ok dah..
tak pergi jumpa dentist pun...
tapi bila sakit satu bdn mmg seksa dibuatnya..

Lyn Yusoff said...

MD,
i feel better now kak.. Alhamdulillah..
sbnrnya takde mood pun nak menaip lately ni.. tu yg kurang dah entry..