Family Gathering 2014 : BBQ Time

Hi LoVers,

Previous entry kita cerita pasal swimming. Kali ni kita cerita pasal bbq pulak. Kita buat on Saturday evening. Alhamdulillah cuaca best jer. Tgk langit kemain mendung, tapi tak hujan. Bak kata Ella, mendung tak bererti hujan. Kan?? Kita buat kat tepi pantai, dkt dgn our apartment.

Kita start after Asar. Bagi semua siap solat dulu. Bbq ni kita wat simple2 jer. Bakar chicken wing, ikan & hot dog. Ikan yg ada pun cencaru & pari. Tu abg Long Lyn yg request. Chicken wing jumaat malam tu marinate. Bagi dia mesra betul2. Kuah asam my mum buat & ada sos jugak.

P1130844
P1130874
2014-11-08-17-21-34-931Bab2 membakar ni kita kasi budak2 lelaki yg settle. Asyik duk tgk tv jer, so bagi dorang buat kerja skit. Klu tak asik nak mengelat jer dr buat kerja. Anak2 jer yg buat kerja pun. Abg2 Lyn & BIL semua buat kerja lain. Memancing. Tak tau lah ada ikan ke tak. Baik memancing kat pasar jer. Hehehe
P1130858Kitorang yg mmg duduk2 relax jer. Tak main lah nak buat kerja kan. Sementara tunggu semua makanan masak, kita bergambar dulu.

2014-11-08-17-20-44-348
P1130843
2014-11-08-17-24-25-055
P1130848 Mmg pantang lah kan klu dpt pegang hp & monopod. Jawabnya mmg bergambar jer lah. Bengang jer org lelaki yg duk kena buat kerja. Rasa kan. Hahaha. My nephew tak tahan, tgk kitorang melompat, dia pun join sama. Sanggup tinggalkan chicken wing dia sekejap.

Yg lain kemain enjoy makan. Sampai bertambah2. Sesekali dpt buat bbq mmg best lah. Lagi2 kat tepi pantai kan. Angin mmg sepoi2 bahasa. Sejuk gila.

P1130847
P1130864
P1130860 Mereka bertiga sibuk dgn castle dia. Seronok betul dorang dpt main pasir. Bukan selalu pun. Rasanya kali ni jer kitorang lepas kan dorang main pasir & main air laut. Klu tak, pool saja jawabnya.

P1130877 Lepas makan ada yg terjun laut. Lyn mmg tak join lah. Tak prepare baju apa pun. Dorang bising2 suruh join. Mmg tak lah. Dorang ramai2 berendam air laut. Seronok betul. Ingin jugak sebenarnya tapi malas lah. Last2 main kat gigi pantai jer. Ombak dtg kemain mencicit lari selamatkan diri. Hahahha.

Masa tu mmg air pasang & ombak kuat sgt. Tinggi betul ombak time tuh. Tak bagi dorang pergi jauh2. Bahaya. Pak guard kat apartment kitorang stay tu pun ckp, dua tiga hari tuh mmg ombak kuat sgt. Sbb tu dia pesan jgn pergi jauh2. Baik betul uncle tuh.

P1130881 Before Maghrib kita dah kemas2 dah. Tak elok lah stay sampai lewat sgt. Lagipun bahaya senja2 kat pantai.
 
P1130878Sempat lah kita tgk sunset. Subhanallah mmg cantik sungguh ciptaan Allah SWT. Kagum sungguh.

So dorang siap2 kemas, settle kan apa2 yg patut kita chow. Yg bawak brg2 sure lah kita yg perempuan kan. Mana2 yg berendam kat laut tadi, pi terjun pool plak. Alasannya, tak puas berenang. Sabar jer lah. Hehehe. Lyn saja lepak tgk dorang swimming. Dlm 30 minit kita masing2 naik atas. Mandi2 sbb lepas Isyak kita nak kuar ronda2 Port Dickson.

Yg tu kita cerita nnti.


4 comments:

idzwa kamaruddin said...

seronok nyer!

Lyn Yusoff said...

idzwa,
mmg seronok..
lagi2 dpt berkumpul satu family

Mummydearie said...

Yang tukang baca pun rasa seronok, yang berkumpul satu keluarga haruslah lagi seronok, kan. Selalu dok kat bandar je, buat benda rutin. Sesekali keluar dari rutin, memang rasa best sangat hidup ni.

Lyn Yusoff said...

MD,
seronok kak..
buat benda yg pelik bila ramai2 tu yg syok.. nasib sume satu kepala..hehehe